Pénzügy-számvitel vagy jogász szak?
Azért a két szak eléggé elüt egymástól, melyikre vagy inkább fogékony? Ha matekos vagy akkor a jog kicsinálna, és fordítva is igaz. Az egyik legjobb barátom pont PSZK-s én meg jogász vagyok, szóval szoktunk egymásnak mesélni csodálatos dolgokat :D
Ennek ellenére a péntes szakról nem tudok nyilatkozni, hogy milyen a kereslet az ilyen szakon végzettekre. Amit mondani tudok, hogy aki jogot végez, annak biztosan lesz munkája, olyan szerintem nincsen, hogy munkanélküli jogász. Akármennyire mondják, hogy sokan vannak/vagyunk, egy jogász diplomával rengeteg mindent tud kezdeni az ember, szinten mindenhova kellenek, és lesz munkád. (Nyilván nem mindenki lesz bíró, ez is igaz)
Ez meg hogy "kevésbé okosak" is elvégzik ez olyan dolog, hogy minden egyetemet kijárhat valaki aki éppen kettesekkel átcsúszik, de annak semmi értelme, ez nem csak a jogi karra jellemző. A másik meg hogy függ a sulitól is szerintem, mert a jogász képzés nem minden egyetemen egyformán erős (mint ahogy nyilván ez is igaz sok más szakra is)
Ez az én véleményem, de szerintem neked kell érezni, hogy melyiket akarod jobban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!