Mikor kapom meg a fizetésemet ha felmondtam?
Figyelt kérdés
Múlt hét kedden felmondtam próbaidő alatt, azt mondták 4-5 nap és utalják a pénzt. Eltelt egy hét és semmi. Haver azt mondta, hogy ezt csak úgy mondják, 10. én fogják küldeni mint a rendes fizetést.
Na itt csak az a baj, hogy én naivan kértem kölcsön, és vettem ruhákat (mert féltem hogy megveszik amit kinéztem), most meg kellene a pénz a mindennapokra is. Nagyon felelőtlen igéretnek tartom a munkáltató részéről ezt a dolgot.
2017. máj. 2. 09:59
1/6 anonim 

válasza:

Törvényileg 5 munkanapja van odaadni az összes papírod, illetve a béred. Tehát, ha kedden mondtál fel, akkor holnap kéne mindent megadniuk (lévén tegnap május 1 volt). Abban az esetben meg, ha ez nem történik meg, nyugodtan fel lehet jelenteni őket.
2/6 A kérdező kommentje:
tényleg elszámoltam a napot, közben rájöttem hogy holnapra várható.
2017. máj. 2. 10:15
3/6 anonim 

válasza:

A munkáltató nem felelőtlen, te vagy felelőtlen, hogy munka és pénz nélkül hitelre vásárolgatsz nem létfontosságú dolgokat...
4/6 A kérdező kommentje:
nem igaz, én felelősségteljes vagyok
csak ha valaki igér valamit X napra akkor az legyen is ott, akkor amikorra megvolt beszélve, így korrekt. hiszen én is megígértem másnak, hogy odaadom akkor, az a saját ledolgozott pénzem azt csinálok vele amit akarok :)
2017. máj. 3. 12:16
5/6 A kérdező kommentje:
Azt mondták hogy ma 13 órakor utalják de még semmi...
2017. máj. 4. 18:35
6/6 anonim 

válasza:

Ha ma 13 órakor utalják, akkor elvileg még ma megkapod, este nézz rá a számládra. Ha semmi, akkor hívd fel őket hétfőn, esetleg menj be személyesen és érdeklődj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!