Gazdalkodas-menedzsment szakot nehez elvegezni egy harmas atlagu embernek? 2-es matekos voltam .
Én 2-es, 3-as voltam matekból, az érettségim is 2-es lett. Elég sok matekkal összefüggő tárgy volt, a matek 1., 2.-ről nem is beszélve. Első félévben ezeken csak ültem és néztem, egy kukkot nem értettem belőle. A második félévben megismertem a páromat, amikor már egyébként elgondolkodtam azon, hogy talán ott kellene hagynom a sulit. Ő nagyon eltökélt volt az ügyben, hogy beleveri a fejembe a matekot, szerencsére elég jó matekos volt és az utolsó évében járt, így rá is ért engem korrepetálni. Napi 3-4 órát matekozott velem, plusz a szabadidőmben is folyton a matekot bújtam, mert én sem akartam neki csalódást okozni. A második félévben sem lett még meg a matekom, de a harmadik félévre annyira sikerült megvilágosodnom matekból, hogy a 3. félév végén matek 1-ből levizsgáztam 4-esre, majd utána matek 2-ből szintén 4-esre. Számomra még a mikroökonómia és pár pénzügyes tárgy volt elsőre nehéz, mert számolósok voltak, de ezeket is megcsináltam 4-esre. Az utolsó félévben már csak a szakmai gyakorlat lett volna, de az első féléves sikertelenség miatt még maradtak az utolsó, 7. félévre is tárgyaim, de végül időben, 7 félév alatt végeztem.
Azonban ismerek olyanokat, akik 4-es, 5-ös matekkal jöttek annak idején és még mindig a matek 1-el szenvednek, azóta sem végeztek.
Én azt mondom, ha mindenáron el akarod végezni és nagyon elszánt vagy, valamint tudsz egy nagyon jó tanárt, aki napi több órát tud foglalkozni veled, ennek köszönhetően be tudod majd hozni a matekbéli hiányosságaidat, akkor érdemes megpróbálni, de ha nem, akkor egy 2-es matekkal felesleges megpróbálni is, hisz úgysem tudnád elvégezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!