Munkahelyi dilemma, baj hogy elvállaltam ezt a munkát? Rosszul fogok járni? (bejelentés, tb) inkább mondjak fel? (bővebben lenn)
Munkahelyet váltottam, mert a régi helyen már semmi fejlődési lehetőség nem volt és nem tetszett. Ott normálisan be voltam jelentve a béremre, bankszámlára utaltak stb.
Elvállaltam egy munkát, mert nagyon jó lehetőség, rugalmasabb és rengeteg új dolgot tudok tanulni.
Bevagyok jelentve 8 órában itt is de csak a fizetésem felére (minimálbér felett kicsivel 140 bruttora) Illetve itt kézbe kapjuk a fizetést, nem bankszámlára. Átverni biztosan nem fognak, és tetszik is a környezet ezek a dolgok csak a hátulütők. Van 3 hónap próbaidőm, szerintetek felmondjak azalatt inkább és keressek 100%-ban korrekt céget?
Tök mindegy, hány órára vagy bejelentve, minden munkaviszonyos napod egy nap szolgálati időnek számít. Munkaviszony esetén - függetlenül a munkaidőtől - tb. szempontjából biztosítottnak számítasz, tehát erre sincs gondod.
A különböző ellátások (tp. stb.) igénylésénél a bruttó béred veszik alapul, tehát ilyen formán kevesebbet fogsz kapni, mintha 250 ezerre lennél bejelentve.
Ha Téged ez nem zavar, akkor én ezt a felállást nem érzem problémásnak semmilyen szempontból sem.
Államtól sokra ne számítsál, a "plussz" pénzből pedig gyűjtögess!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!