Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem alapjog a lakhatás...

Miért nem alapjog a lakhatás és az alapvető élelmiszerek?

Figyelt kérdés
Ha az európai országok, így Magyarország is annyira fontosnak tartja az emberi jogokat és a politikai jogokat, mint szabad véleménnyilvánítás, ártatlanság védelme, bűnözők emberi jogai, stb., stb., akkor miért nem alapjog az alapszükségletekhez való hozzáférés?

#lakhatás #emberi jogok #alapszükségletek
2017. ápr. 28. 10:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"Pont ez az, hogy akkor mehetsz be, ha nem vagy bebas zva meg egyebek, szal hülyeséget írsz és így elég is. "

Azt írtam, hogy nincsen elég, és nem biztonságos. Ezt hol cáfolja az, hogy bebszva nem mehetsz be? Egyébként a -20-as fagyok idején olyan hely is volt, ahová ittasan is bemehettek, meg úgy is, hogy eleve mind teltházas volt.

"Ne hazudj, alapítványoknál lehet felvenni, az más tészta, hogy unalmas a konzerv, de ez van. "

Az alapítványok magán adományokból működnek, nem állami szféra. Tehát maga az állam nem biztosítja ezt az alapjogot, hanem lelkes civilek pótoljak ezt a feladatot.

"A 22 ezer jár mindenképp. "

Ez sem igaz már, nézz utána, mielőtt hülyeségeket írsz.

"Szal jó lenne, ha fejeznéd a hülyeséget, a kifigáskeresést meg egyebeket.

Egyébként hol laksz?"

Kinek keresek kifogásokat? Szeringed ha hajléktalan lennék vagy éheznék, tudnék csak úgy netezgetni?

"Azt az agyhalott kur. vaeget, komolyan mondom ekkora fasságot még nem b asztam ezen az oldalon.

Én itt inkább befejeztem, te menthetetlenül ostoba vagy :D"

Ehhez képest még folytatod...

Ami a jogszabályokat illeti, a jogszabályok mögött alapelvek vannak, így pl. az emberi jogok. Ezért hoznak olyan jogszabályokat, hogy a rendőr mit tehet meg és mit nem. Bizonyos emberi jogokra nem mondhatod azt, hogy csak akkor jár, ha fizetsz érte, és én erre hívtam fel a figyelmet, hogy érdekes módon ez pont a Maslow piramis legalján lévő szükségletekre nem igaz.

2017. ápr. 28. 13:13
 12/17 A kérdező kommentje:

Na, sikerült. A kérdést ezért tettem fel:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__858..

Ami itt elhangzott a részemről, attól elhatárolódok :-)

2017. ápr. 28. 13:22
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

A lakhatáshoz való jog minden embernek vele született alkotmányos alapjog, és az EU előírja a tagállamainak hogy biztosítsák, e célra küld a korrupt kapitalista keleti államoknak óriási mértékű segélyt, hogy biztosítsák, de a magyar állam kijelenti hogy a magyar jogrendben nem vált alkotmányos alapjoggá az emberi méltóságban foglalt alapvető emberi jogokból fakadó részjogok mint a lakhatáshoz való jog. Törvénytelenül vannak Orbánék az EU ban, a pénz kell villára, a nép le*.

[link]

[link]

!HAZUGSÁG! Psssszt! Ne is tanítsuk a suliban!

[link]

Melyik EUs ország tartja a lakhatási jogot, mint ALAPjogot?

"NEMZETKÖZI LAKHATÁSI JOG"

"A lakhatáshoz való jog biztosítása az uniós tagállamok nemzetközi

kötelezettsége az Egyesült Nemzetek Emberi Jogok Egyetemes

Nyilatkozata, a Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok Nemzetközi

Egyezségokmánya szerint, valamint az Európa Tanács 2010-

ben átdolgozott szociális chartája értelmében."

De KUSS:

"A megélhetési

minimum garantálásából fakadó részjogok, – így a “lakhatáshoz való

jog” – nem vált alkotmányos alapjoggá a magyar jogrendszerben. "

Nem biztosítjuk az EU-s állampolgárok jogát! KUSS.!

2017. ápr. 28. 13:47
 14/17 anonim ***** válasza:
44%
Ez még mindig nem azt jelenti, hogy akkor neked alanyi jogon jár egy lakás...
2017. ápr. 28. 14:20
 15/17 anonim ***** válasza:
18%
A lakhatás minden ember alap jogA..a
2017. ápr. 28. 16:47
 16/17 anonim ***** válasza:
88%
Az államnak az adókból van bevétele. Minél kevesebben dolgoznak, annál kevesebb az adó, annál szegényebb az állam, annál kevesebb pénz jut a munkanélküliek/hajléktalanok ellátására, akikből viszont egyre több lesz, ha nem dolgoznak....... Ez egyszerű logika. Nem várhatod el az államtól, hogy tartson el, ha egyszerűen nincs miből. Ha mindenki így állna hozzá, akkor szó szerint senki nem dolgozna, és csődbe menne az egész ország, mindenki szépen lassan éhen halna, aki nem tudná magának megtermelni az élelmiszert.
2017. ápr. 29. 13:14
 17/17 A kérdező kommentje:

16:

Nagyon jól megfogalmaztad, teljes mértélben egyetértek, köszi a választ.

2017. máj. 1. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!