A hajléktalanok zaklatása helyett miért nem szavazza meg az Országgyűlés azt, hogy az alkotmányba bekerüljön az a törvény amiszerint a lakhatás alapvető jog?
Emiatt tettem fel a kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__671..
Szerintem ha hajléktalantól elvárjuk, hogy legyen normális ember, akkor ő is elvárhatja, hogy legyen egy lakása és ne egy túl zsúfolt hajléktalan szállon töltse az éjszakát.
Eltakarítani ezt az alkalmatlan kormányt , első szükséges lépés!
De ne röhögtess, hogy ingatlanadóval akarod pont ezt megoldani! És aki nem tudja még azt is fizetni, abból is legyen hajléktalan? Hajléktalanná teszel embereket, aztán az ingatlanadóból ingatlanba helyezed őket,Bravó! A jelenlegi kormány is hasonlóan agyatlan ötleteket eszel ki.
A városok teli vannak üres ingatlanokkal sokukat el lehetne adó nélkül is helyezni.És stadionok helyett színvonalas szállókat építeni.Nem ilyen "istállókra gondolok" amik most vannak, hanem amiben mindenkinek jutna külön kis lakrész, akkor nem lennének benn lopások atrocitások, ami fő oka annak, hogy sokan nem akarnak a hajléktalanszállón megmaradni, inkább kint bolyonganak!
Ez egy szép, de meglehetősen naiv ötlet. A lakhatás nem feltétlenül jelent saját házat, megoldható úgy is, hogy egy 200 fős szállóra bezsúfolnak 500 csövest, aztán onnantól kezdve ők mossák kezeiket, ők adtak lakhatást, de a gonosz és buta hobók ezt nem értékelik és elmennek onnan. Mellesleg egy hajléktalan miből tartaná fenn magát? A legtöbbjük azért került utcára, mert valamilyen módon munkavégzésre alkalmatlanná vált, szóval munka is kéne neki. De munkahelyet ki és hogyan teremtene? És így tovább...
Én se örülök neki, hogy ezrek éjszakáznak az utcákon, de egy ilyen, már ne is haragudj, de primitív ötlettel nem lehetne orvosolni ezt a problémát.
A magyar gazdaság nem a hajléktalanok miatt szar.Sajnos akik miatt szar, azok luxuslakásokban vakarják a töküket.
De ilyen általános hozzáállásal szar is marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!