Mennyit kap a MediaMarktban egy (kezdő) szaktanácsadó?
Találtam egy régebbi kérdést...
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
...amiben azt írják, hogy éhbérért dolgoztatják az embereket. Ugyanezen kérdés alatt, két évvel később már 200k körüli pénzeket emlegetnek. Mi az igazság? Friss diplomásként jobb híján beadtam ide is a jelentkezésemet, de ha komolyan ~70k a fizetés, akkor már inkább gyárba megyek, ott legalább nem lesznek illúzióim a színvonalról. (Feltételezem, nem sokat számít, de a szolnoki üzletbe jelentkeztem.)
Hát azért... az is elég putri. :D Én tényleg abban a hitben éltem, hogy egyrészt aki emberekkel kommunikál, az már nem kaphat kevesebbet mondjuk 130 ezernél (csak mondtam valamit, de nagyjából ilyesmi összeget saccoltam), másrészt pedig ez nem egy legalja rabszolgatartó gyár, hanem egy hatalmas multi. Jó, az a kilencvenezer is kilencvenezerrel több, mint a mostani fizetésem, de ettől még ez megdöbbentően alacsony összeg.
Vevőszolgálaton is hasonló a pénz? Feltételezem, ugyanennyi, de ha még ennél is kevesebb, akkor azt hiszem, eddig foglalkoztam velük és megyek tovább.
elsőnek igaza van abban, hogy netto90 körül kezdenek
de van ismerős aki asszem netto 120-130at kap, de ő lehet, hogy több órában
igazából abban jobb, mint a gyári munka (ahogy haver is mondta), hogy lazább
pl bementem hozzá, eldumálgattunk fél órát, és még én mondtam neki, hogy 'te, amúgy ott vár két ember, utána folytatjuk'
szóval tengi-lenginek nem rossz addig, amíg nem találsz valami jobbat (ajánlom, hogy ha felvesznek se fejezd be a melókeresést), mert mint mondtad, semminél több, és tényleg nem egy túl megterhelő dolog; persze tudnak a vevők butaságot kérdezni, de jórészt kb csevegés-tanácsadás, és ennyi
hajrá
Jó, hát eddig úgy állunk, hogy még ők se voltak képesek visszajelezni, szóval túlaggódtam a dolgot. Köszi azért.
Az viszont mindenképpen felvet bennem kérdéseket, hogy ha én diplomával (igaz, BA-s diplomával, de diplomával) sem találok állást rabszolgatartó multikon kívül, akkor vajon mik a valós elvárások olyan helyeken, amikre a hirdetés szerint érettségizett embereket várnak, kötelezővé tett nyelvismeret nélkül. Merthogy én még csak olyan, adminisztrációs munkaköröket pályáztam meg eddig, ahol középiskolai végzettséget kértek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!