Mi a véleményetek a tanító hivatásról?
Érdekelne más emberek véleménye a tanítói pályáról, mivel annak készülök. Nagyon elhivatott vagyok és már évek óta ez az álmom, pedig sokan le akartak beszélni. Ma már mindenki a legjobban fizető és legmagasabb végzettségeket szerzi meg én pedig "csak" tanítónő szeretnék lenni. Velem van a baj, hogy csak ez érdekel és nem akarok közgazdász, mérnök, informatikus lenni vagy ma nagyon keresett szakmát tanulni? Nagyon szeretem a gyerekeket, de ennél talán még fontosabb, hogy az érdekel, hogy gondolkodnak, mire képesek és szeretném majd sikeresnek látni őket. Egyébként nagyon családcentrikus is vagyok, ebből is fakad, hogy a gyerekek ilyen központi szerepet töltenek be nálam.
Mi a véleményetek?
Ha ott az elhivatottság, a tudás átadásának vágya és nem érdekel, hogy havi 90-100ből kell majd megélned akkor megéri.
Ha ott az elhivatottság, a tudás átadásának vágya és fontos, hogy havonta azért legalább olyan 150-180at hazavigyél, nem éri meg.
Aki tanárnak megy (sajnos én is az lettem):
-elhívatott
-szereti a gyerekeket
-stabil munkahelyet szeretne
Majd szembesül vele, hogy:
-az elhivatottság megszűnik
-megismeri a gyerekek gondolkodását, nap mint nap csalódik bennük, a gyermeki gonoszság határtalan, hiszen nem képesek tetteiket átlátni sem
-rájön, hogy a munkahelye a gyenge fizetés ellenére is egy hajszálon függ, minden fizetés emeléssel jár egy csökkentés is megspékelve a munkaórák számának növelésével, saját pénzből fejleszthetsz, szintén saját fizetésből kísérheted a gyerekeket a kirándulásra, ami számodra szintén munka, de szabadságnak minősül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!