Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a külföldi (holland) pénzügy és számvitel szakról? Csak nekem tűnik büfészaknak?

Figyelt kérdés

Egy linket fogok megosztani amit, aki válaszolni akar megtekinthet.Nem szeretném senkire rátukmálni.A tanterv leírása a "brosúra" 24-ik és 32-ik oldala között található.

Összevetettem a képzés tantervét egy átlagos magyar pénzügy és számvitel szak programjával és az a gyanú ébredt bennem, hogy ez egy vicc, ahogy az egész főiskola is, ráadásul a tárgyakat elnézve nekem úgy tűnik, hogy az egész nagyon felületes.Az itthoni főiskolákon sokkal nagyobbak a követelmények és az az érzésem, hogy a kérdéses holland intézmény elsődleges célja az, hogy minél többen beiratkozzanak és így minél többen fizessék a tandíjat lévén, hogy a bekerülés nagyon könnyű.

Szerintetek mennyire piacképes ez a képzés?

[link]

2017. ápr. 17. 16:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Addig világos, hogy elfogadják de ha valóban ennyire felületes, nesze semmi fogd meg jól ismereteket ad, felmerül a kérdés, hogy mit tudnék belőle alkalmazni egy adott munkahelyen.PEdig az egyetemen ki is hangsúlyozták, hogy az Applied Sciences elnevezés mögött az áll, hogy az indított képzések a munkaerőpiaci igényekre fókuszál, ellentétben a kutatóegyetemekkel.Másrészt, nem minden az ördögtől való ami magyar, sőt.
2017. ápr. 21. 01:05
 12/16 anonim ***** válasza:
63%
Az osszes gazdasagi szakon humbug amit tanitanak, ezek ilyenek, ha jot akarsz tanulj tovabb informatikai vagy mernoki szakon!
2017. máj. 19. 16:13
 13/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, azt gondolom, hogy teljesen igazad van.Ez a valóság.Azonban annyival kiegészíteném, hogy a számvitel, mint gazdasági képzés az egyetlen értelmes és használható üzleti végzettség mert valódi skilleket ad.Ettől függetlenül egyetértek veled.
2017. máj. 19. 21:01
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
Igen és a számvitelben mit kell számolni? A négy alapműveletet kell használni és itt vége is. Hol van itt szükség matekra? Attól hogy egész nap adogatják össze a számokat a primitiv alapműveletekkel, az még nem matek.
2017. jún. 3. 16:21
 15/16 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszolónak üzenném, hogy ne ilyen feketén-fehéren álljon már hozzá a dolgokhoz, mert fájdalom olvasni ezt az egyszerű hozzáállást.

Egyfelől attól, hogy valami "külföldi" nem okvetlenül jobb, és nem jelenti önmagában azt, hogy egy értékesebb diplomát ad. Ha így nézzük, akkor egy hollandnak is megérheti Magyarországra jönni, hiszen "külföldi egyetemen" tanulhat. Az egyetemet kell megnézni, hogy annak milyen a hírneve. Itthon se mindegy, hogy egy BCE-n, vagy egy Metropolitanon szerzel diplomát. Annak, hogy hol végzed az egyetemet akkor van relevanciája, ha tényleg az adott országban képzeled el a jövődet, mert ha Hollandiában szeretnél élni, és egy holland diplomád van, akkor az nyilván pozitívum, de ha egy harmadik országban, akkor pont nem fog senkit érdekelni, hogy hol végeztél, max. annyiból lesz jó ajánlólevél, hogy tudsz ilyen szinten angolul. Itthon még létezik ez a fajta hozzáállás, hogy minden, ami külföldi, az maga a kánaán, ami pedig hazai, az említést sem érdemel, de hála az égnek ez is kezd kikopni.

Honnan veszed ezt a butaságot, hogy nem fogadják el külföldön a diplomádat? Ma már nagyon kevés helyen nézik azt, hogy hol, és milyen eredménnyel diplomáztál. Legyen egy diplomád, akkor már szóba állnak veled, és onnantól neked kell őket meggyőzni, hogy érted a dolgod, piaci környezetben senki nem fog elalélni attól, hogy melyik egyetemen szereztél Summa Cum Laudét, ha a mögötte lévő gyakorlati tudás a nullával egyenlő.

Az, hogy "az osszes gazdasagi szakon humbug amit tanitanak" egy végtelenül jó hozzáállás, nyilván olyasvalakitől, akinek volt szerencséje valamennyi alap-

és mesterképzésbe belekóstolni, pontosan tudja, hogy hol mit tanítanak és milyen diplomával milyen lehetőségei vannak, így abszolút megalapozott véleménye van. Ja, hogy nem? Ha humbug minden, amit tanítanak, akkor miért ilyen keresettek a közgazdászok szinte minden területen (kiemelkedően a PSZ szakon végzettek)? Tudom, borzasztóan egyszerű csípőből leszólni valamit, amit nem ismerünk, de egy kis nyitottság és alázat mások munkája iránt csodákat képes művelni...

Ez a fajta szöveg, hogy tanulj informatikusnak meg mérnöknek szintén olyan szinten buta hozzáállásra vall, hogy elmondani nem lehet. Az fel se merül benned, hogy van olyan, aki nem akar ezekkel foglalkozni? Értem én, hogy ez momentán a piacképes, mert ebből van hiány, de ha valakit abszolút nem érdekel, akkor mi értelme van annak, hogy elvégezze ezeket, legyen egy átlag jó munkásember, de semmi több, mert egyszerűen nem mozgatja ez a terület? Ha hirtelen az orvosok lennének itthon is a legjobban keresők, akkor mindenki orvosnak akarna tanulni? A francokat, a legtöbben el se tudják képzelni, hogy ezzel foglalkozzanak. Inkább végezzen el egy olyan képzést, ami érdekli, és amiben el tudja képzelni magát, semmint hogy egy olyan képzéssel szenvedjen, ami nem érdekli.

Látszik, hogy a számvitelben is otthon vagy. Ha nagyon kötekedni akarnék, megemlíteném, hogy ha valóban nem is sokkal, de némileg összetettebb számolások is vannak, bár tény, hogy semmi olyan nem szükséges, ami túlmutat egy középszintű matekérettségin. De nem is mondta senki, hogy a számvitelhez kell a matek. Nem csak attól lehet az életben valami hasznos, hogy egyetemi szintű matematika kell hozzá. A matematika inkább pénzügyi számításokhoz kell, semmint számvitelihez, ott viszont tényleg egyetemi szintű statisztikai- és sztochasztikai ismeretek szükségesek.

2017. jún. 6. 08:04
 16/16 anonim ***** válasza:
#15: En elvegeztem alap es mesterkepzest is, tudom hogy humbug. Egy nyelvszakos BA tobbet er.
2017. jún. 6. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!