Miskolcon közgazdász diplomával, egy év szakmai tapasztalattal hogyan lehet 150-160 ezer nettó fizetéshez jutni?
Napról-napra frusztráltabb vagyok. Összesen 120-at kapok kézhez, és nem bírok olyan munkahelyre bejutni, ahol nagyobb fizetést kapnék. Ez pedig főleg azért zavar, mert volt évfolyamtársaim, akikkel az utóbbi időben beszéltem mind bejutottak olyan helyekre, ahol simán megkapnak nettó 140-180 közötti pénzeket. Ugyanannyi munkatapasztalattal, ugyanazzal a végzettséggel ugyanazon az egyetemen.
Több helyre, ahol ők dolgoznak én is küldtem önéletrajzot, de vissza sem hívtak. Hogy lehet bejutni?
De még az egyetemet nem végzett ismerőseim is 130-at kapnak a munkahelyeiken (telefonos ügyfélszolgálat és hasonló állások).
Mégis hogyan lehet jobban fizető álláshoz jutni? Mert valahogy lehet. De már iszonyatosan frusztrál, hogy nekem nem sikerül!
Az ingatlanbizniszben van egy olyan mondás hogy a lényeg: location... location... location...
Ugyanez igaz az állásokra is. A jobb fizetéseket nyugatra keresd.
Én is kb. így vagyok vele. Első munkahelyemen garantált bérminimumot kaptam, miközben vannak olyan ismerőseim, akiknek sikerült egyből jó helyre bekerülniük nettó 200+ fizetéssel, bár ők Bp-en vannak.
Most az új munkahelyemen nettó 170-180-at kapok BAZ megyében, de ez mindennel együtt (fizu+cafeteria+autó költségtérítése), de ezen a munkahelyemen is van olyan, aki a munkája több részével késik, nem tudja megcsinálni stb. és annyi a nettója, mint nekem a bruttóm, pedig egy szinten állunk beosztásban...
Kezdő közgázos diplomával 250 nettóért + 20 cafeteriáért mentem el dolgozni. 9 hónap után az új munkahelyemen 320 nettóért vagyok.
Mi a titok? El kell tudni adnod magad!
Hogy hogyan?
- legyél magabiztos
- nézz meg vagy 100 interjú kérdést és gyakorold a válaszaid
- angolul perfekt szinten kell lenned
- ha megkérdezik a fizetésigényed ne adj lejjebb, ha kellesz nekik úgyis megadják (aki egyszer olcsón elmegy dolgozni mert kell a pénz, azt utána elkönyvelik "olcsó Jóskának" és sose fogják megfizetni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!