Te mit tennél ebben a helyzetben? /200e Ft helyett 70eFt/
Sziasztok!
Minap kaptam egy állásajánlatot grafikusi munkára egy óriási multihoz( mármint már fel is vettek), de miután lement az interjú és nem mondtak semmi konkrétat a fizetésről rákérdeztem. Az interjúztató 200e Ft bruttó fölötti összeget mondott. Amikor ma megkaptam az emailt [hogy helyesek-e az adataim és hogy igazoljam vissza ,hogy megyek hozzájuk dolgozni] abban már csak 70e Ft-os havi bruttó fizetés szerepelt. Rákérdeztem , nem írták el :)
Ti mit tennétek ilyen helyzetben? Már egyszer igent mondtam az állásra(igaz akkor még más fizuról volt szó) de ilyenkor ki lehet úgy hátrálni hogy megőrizzem a méltóságomat?
Előre is köszönök minden választ!
Én meg megírtam már, hogy lehet elutasítani, kijönni belőle:
"Mit tennék? Hivatkoznék az interjúztatóra és az Ő ígéretére és megkérném, nézzenek utána, hogy is van ez?
Simán kihoznám belőle, hogy ők a hunyók"
Így éreztetnéd, hogy nem hagyod magad palira venni, de kellőképpen illedelmesen ki is lehet jönni belőle.
Egyszerűen megírnám nekik: tekintettel arra, hogy az állásinterjún nem ez az összeg hangzott el, ezért sajnálod, de szakképzett minimálbérnél alacsonyabb összeget (bruttó 161 ezer ft) nem áll módodban elfogadni :-) Köszönettel veszed a lehetőséget. (ha kicsit szemtelenebbre veszed a figurát, akkor még azt is megírhatod, hogy ha úgy érzik, hogy mégis szükség van rád, akkor valamilyen kedvezőbb ajánlattal jelentkezzenek :-)
Legyél határozott. Megmondod hogy nem ebben egyeztetek meg így nem aktuális a dolog. Ha annyira kellesz nekik akkor változtatnak, ha nem akkor keressenek mást, te meg ne legyél annyira buta hogy 200 ezret ígértek majd 70 ezer lett belőle és ugyanúgy vállalod, mert így akkor hülyére tudnak venni téged, és ezzel le is írod magad ha elfogadod hogy téged kegyetlenül át tudnak majd vágni.
Nem szabad hagynod magad hogy szórakozzanak veled, vagy legyenek korrektek vagy hagyd őket a francba.
Ha már így a legelején szórakoznak veled, vagy csak simán béna az aki írta a dolgokat akkor később is lesz velük gondod. Én meggondolnám ezt az állást. Egy dolgot ne feledj. Mindig az első benyomás az ami elkönyveli a jövőt akármelyik félről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!