Te mit tennél ebben a helyzetben? /200e Ft helyett 70eFt/
Sziasztok!
Minap kaptam egy állásajánlatot grafikusi munkára egy óriási multihoz( mármint már fel is vettek), de miután lement az interjú és nem mondtak semmi konkrétat a fizetésről rákérdeztem. Az interjúztató 200e Ft bruttó fölötti összeget mondott. Amikor ma megkaptam az emailt [hogy helyesek-e az adataim és hogy igazoljam vissza ,hogy megyek hozzájuk dolgozni] abban már csak 70e Ft-os havi bruttó fizetés szerepelt. Rákérdeztem , nem írták el :)
Ti mit tennétek ilyen helyzetben? Már egyszer igent mondtam az állásra(igaz akkor még más fizuról volt szó) de ilyenkor ki lehet úgy hátrálni hogy megőrizzem a méltóságomat?
Előre is köszönök minden választ!
Ez minimálbér alatt van...
Amugy megmondanam, hogy én így nem vállalom
"de ilyenkor ki lehet úgy hátrálni hogy megőrizzem a méltóságomat? "
Csak úgy tudod megőrizni a méltóságod, ha kihátrálsz. Mondjuk 70 ezer bruttót rendes 8 órás munkáért legálisan nem fizethetnek, úgyhogy valszeg tévedés/félreértés történt. Szóval udvariasan érdeklődj, ne küldd el őket mindjárt az anyjukba.
Na akkor először is tisztázzuk, mert a kérdező nem írta:
Hány órás állásra kapnád ezt a fizetést?
Részmunkaidő vagy teljes állás? Netán megbízási szerződéssel alkalmaznának?
Mit tennék? Hivatkoznék az interjúztatóra és az Ő ígéretére és megkérném, nézzenek utána, hogy is van ez?
Simán kihoznám belőle, hogy ők a hunyók - ha tényleg nem tévedés... Elvégre ha úgysem vállalnád el ennyi pénzért, akkor nem veszthetsz :-)
(Nem mondanék rögtön nemet, csak ha már bebizonyosodott, hogy palira akarnak venni)
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem sajnos nem írták el. rákérdeztem és meg lett erősítve.
A munka amúgy heti 5 * 8 óra és a dolgot színesíti hogy egyetemi hallgató vagyok hivatalosan. Szerintem ez egy ilyen munkakörbe édes kevés , de lövésem sincs hogy ez mennyire általános.(konkrétan ennél a multinál a portás is 200e Ft-ot keres)
A fő kérdés bennem még mindig az ,hogy ezt lehet valahogy hatékony tisztelettudással növelni szerintetek, vagy ha ennyire fura a dolog akkor inkább hagyjam az egészet?
Jelezd nekik írásban, hogy nem erről volt szó!
Amennyiben meg ennyi, akkor írd nekik vissza, hogy máskor ne rabolják az idődet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!