Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem költözik minden...

Miért nem költözik minden ember Budapestre?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 6. 12:57
1 2
 11/15 beco26 válasza:
84%
Mi van ott, ami vonzó lehet életviteli szinten? Állandó dugó, büdös, agresszivitás, bűnözés, rengeteg igénytelen ember, stb... Amit én szeretek itt "vidéken": gyors közlekedés, tisztaság, rend, friss, tiszta levegő, munkalehetőség, tér az élethez, gyerekneveléshez. Ha nyitva marad az autóm akkor nem ellopják, hanem beszólnak, hogy zárjam le, vagy másnap nem kell kizárnom😃 A kutyáimat nem szobában tartom, hanem az 1000 négyzetméteres udvaromban. Mi vonzana engem Bp-re???
2017. ápr. 10. 08:31
 12/15 anonim válasza:

- mert nem engedheti meg magának (nem tudja kifizetni a bérletet/lakást venni abból a munkából, amit tud szerezni, vagy amit úgy hiszi tud szerezni és puszta létbizonytalanságból bele sem vág)

- az ingatlanja amije van az értéke közelít a nullához, amiből még egy havi bérleti díjat kaucióval sem tud Budapesten kifizetni

- valamilyen oknál fogva ragaszkodik a máshol lévő lakókörnyezetéhez: családja akiktől nem akar messze költözni máshol él, munka máshol van,

- tart Budapesttől: emberfóbiája van, nem bírja a zajt, nem bírja a port, a szennyezett levegőt, nem bír egy társasházban egy közösségben élni mert alkalmazkodásképtelen

Az emberek egyrésze az élete során akár meg is próbálhat változtatni, Magyarországon jellemzően a rendszerváltás után kezdett elnéptelenedni Budapest, és mindenki megrohanta a környező településeket, Érd, Törökbálint, stb, aztán az évek folyamán ez a folyamat a visszájára fordult, mert hiába a madárcsicsergés és a saját ház, ha reggel egy órát kell ülni a dugóban, vagy két órával korábban kell elindulni ha ezt el akarjuk kerülni minden nap munkába járáskor, vagy lehet a MÁV szerelvényein ammóniafürdőben döcögni mindennap. (szerencsére az elővárosi vonatokat már elkezdték lecserélni, ma már ez talán egyre kevésbé probléma - a rosszul karbantartott és takarított régi szerelvények, amiket az utasik is adekvát hanyagul kezelnek)

Amúgy igen ez lenne a logikus, hogy mindenki ideköltözzön. Itt van minden, oktatási, szociális, egészségügyi, kulturális, szórakoztató intézmények széles tárháza, munkalehetőségek széles spektruma... igen ezért főváros. A technikai fejlődés ezt vissza is fordíthatja de el is mélyítheti, még senki sem tudja biztosan.

2017. ápr. 10. 09:17
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én pl azért nem, mert 40, városban leélt év bőven elég volt ahhoz, hogy megtudjam: városban csak lakni lehet, élni nem. Én meg nem lakni jöttem erre a földre.
2017. ápr. 10. 18:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy a legtöbb nem budapesti úgy tekint Budapestre, hogy az büdös, füstös és oda ő ugyan nem megy. De kérem szépen, ha nem csak látogatóban jön valaki és leszáll mondjuk a Nyugati pályaudvaron és nem csak a belvárost látja (ami tényleg büdös és koszos, igénytelen) az bizony lakhat olyan környéken is, ami teljesen, 100%-osan élhető, akár zöldövezeti is. És ehhez nem kell agglomerációba költözni sem. Csak túl kell lépni a Belvároson és azon a képen, ami az sugall.

Egyébként sajnos tényleg nagy a Budapest központúság, munka, lehetőségek, rendezvények, stb, stb terén.

Az eredeti kérdésre pedig az az én válaszom, hogy vagy

(1) mert egyszerűen nem akar, nincs miért vagy

(2) lenne miért, de nem meri feladni a megszokott környezetét, ismerőseit.

(Egy 20 éve Budapesten élő szegedi vagyok, aki még mindig gyakran hazalátogat)

2017. ápr. 11. 16:11
 15/15 anonim ***** válasza:
Mert nem mindenki akar idegbajt kapni.
2017. ápr. 12. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!