Hogyan kezdjek új életet közel 30 évesen?
Tudom, hogy azt fogják itt sokan gondolni, miért idegen emberektől várom a megoldást, és igazuk is van. Nem is megoldást várok én, csak kíváncsi vagyok, mit gondoltok.
Eléggé magam alatt vagyok, mert sok évet elpazaroltam a húszas éveimből, aminek most iszom a levét. Nincs végzettségem, nincs munkám, csak alkalmanként. És nagyon megelégeltem ezt az életet. Fiatal vagyok még és nem akarom, hogy ennyi legyen az életem. Hogy néha pár ezer forintért dolgozok, ami egyből el is megy ételre. De így, hogy nincs végzettségem nem sok munkalehetőség van, főleg, hogy a munka világában közel 30 évesen nem is vagyok annyira fiatal... szerettem volna jogi egyetemet végezni. Van még értelme belefognom? Szeretnék magamnak egy jobb életszínvonalat, mert tudom, hogy én nem vagyok a léhűtő fajta, csak hát elbarmoltam sok évet, mert jobban izgatott a szórakozás, és most meg szidom magam, hogy lehettem ilyen hülye. De nagyon sok vágyam van, csak nem tudom merre induljak. Hová fogok már kelleni 30+ évesen? Sehová. Én nem vagyok nagyravágyó, bőven megelégednék havi 100ezer ftal is. De mindehová csak diákokat, 25 év alattiakat vagy képzett embereket vesznek fel, mindig van valami, ami miatt nem vagyok jó.
L
Egyetemre ne menj, finanszírozni sem tudnád.
Viszont szerencsédre mostanság hatalmas hiány van szakmunkásokból. Az pedig relatíve könnyen és gyorsan tanulható minimális érzékkel. ELmész samesznak egy burkoló, festő, melegburkoló mellé, egy évig tanulsz vele (és már ez alatt is bőven többet kapsz majd, mint havi 100), majd ha már eleget tanultál melózol egyedül, akkor meg a 4-5x-ösét is könnyedén megkeresed. A következő pár évben várhatóan pörögni fog a szakmunka, lesz biztos megélhetésed.
Jogász én sem javaslom,egyrészt lennél vagy 40 éves mire elkezdhetnél dolgozni,másrészt állami támogatott jogászképzésre elég nehéz lehet bejutni,a fizetős meg eléggé borsos áron van.
Nem írtad,hogy milyen tanulmányi eredményed van.
Munka mellett tanulhatnál is levelezőn,de itt ha a munkaadó nem enged el melóból,akkor cumi van.
Elvégezhetnél egy OKJ szakmát akár.
Nőknek nem is tudom hogy milyen képzések vannak:
Azt írtad,hogy 100 ezerrel megelégednél,esetleg mehetnél óvodába dajkának,igaz hogy #ar a fizetés,de nem hajtanád agyon magad és nem kéne 3 vagy 4 műszakban robotolnod.
Miert temeti magat mindenki 30 evesen?
Mi tortenik ha eleri valaki a 30 at?
"Miert temeti magat mindenki 30 evesen?
Mi tortenik ha eleri valaki a 30 at?"
Nem temetni kell, de valamiért itt mindenki a 3. x után tanul meg gondolkodni és akar új életet kezdeni. Persze, lehet ilyet, csak annyi buktató van benne és akkora akaraterőt kíván, hogy akinek ez sikerül, azok valószínűleg nem ide jönnek kipanaszkodni magukat.
Nincs semmilyen végzettsége, erre valószínűleg 10 évnyi iskolából kimaradás után akar az egyik legnehezebb, legtöbb időt igénylő egyetemi szakra menni, ahová még valószínűleg fel sem vennék a jelenlegi érettségijével, tehát még azt is újra kéne csinálnia. Magyarul 4-5-6+ évet kéne tanulnia, úgy hogy mellette el is tartja magát. Hát szerintem erre nagyon kevesen képesek.
Továbbá ugye elég hülyén néz ki egy 30+ éves pályakezdő, pláne egy ilyen szakmában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!