Tippek/ötletek mi módon terelgethetem magamat a labirintusban a célomig? (alkotóművészként)
Kicsi korom óta az alkotás a részem. Oviban is "kilógtam", suliban is. Már alsóban megmondta osztályfőnököm: "művésznő lesz a lánykából"
Általános suli éveit egy elismert ember keze alatt tanulgattam, majd művészetire mentem.
Végül nem csak a ceruza és papír létezett; fodrászkodás, grafika, ruhatervezés/kivitelezés, szobrászat megy és a lakberendezés barkácsolás is érdekel, amit furcsálnak, mert nő vagyok.
Ami kipattan a fejemből azt el is tudom készíteni.
Szeretnék maaajd 30-35 éves koromra egy kisüzletet, ahol alkotásaimat eladhatnám +weboldal.
Termékekből tudnék "sorozatgyártást" is.
Épp hogy huszonéves vagyok s nem csak ötleteim vannak, de kérdései is.
Pl milyen szakmát/szakmákat tegyek le, hogy alkothassak egynap a boltban? Mi módon adhatok el saját termékeket? (engedélyek stb) kb mennyibe fáj egy üzlet nyitás?
Vagy csak online-n ha el akarom kezdeni "kipakolni", de nem ilyen kacatos weboldalakon hírdetve, vannak-e feltételek? (online eladásról rémlik olyan, hogy 600ezer alatt nem kell adózni)
S kérlek titeket, ne oltogatásokat, meg marhaságokat írjatok, hanem tippeket/ötleteket/tanácsokat, mivel ez érdekel.
A meskát próbáltad már? (meska.hu) Meg vannak facebook csoportok, ahonnan szintén meríthetsz vagy kérdezhetsz ilyet - pl. Budapest Artjobs.
Vannak ismerőseim akik mindenféle vásárokon bérelnek standot és árulják a portékáikat, bár ezek túlnyomó része a fővárosban és tavasszal-nyáron fesztiválokon található. Ez mind olyan jellegű vásár mint a Wamp vagy a Mesterségek ünnepe, vagyis nem bóvlikról van szó, hanem értékes saját alkotásokról.
Tanulást illetően kicsit nehéz a kérdésed, mert úgy tűnik nem nagyon akarsz "szakosodni", ami nem baj, ha többféle irányban is jó képességeid vannak. Akkor minek orientálódj. De ha felsőoktatásban tanulnál tovább, az sajnos orientál: ott el kell dönteni, hogy mi lesz a befutó és a többi arra az időre kieső. A középfokon elsajátítható szakmák viszont nagyobb mozgásteret engednek. Pl. lehet hogy jól járnál egy (segéd)restaurátor képzéssel, ahol sokféle művészeti ágról tanulhatsz, s gyakorlati szakma révén hasznos tudásra tehetsz szert tárgyak készítése terén is.
Nem tudom ilyen kis üzlet hogyan működhetne, nem nagyon látok olyanokat, ami csak egyetlen alkotóé lenne, valamilyen nyitott műhelyre gondolsz esetleg, ahol mint műhelyben dolgozol és közben árulsz is? Nem tudom mennyire lenne ennek piaca. Az olyan műhelyeknek, ami a közönség felé is nyit - helyet, anyagot, tudást biztosít számukra az alkotáshoz, vagy rövid tanfolyamokat tart - nagy sikerük szokott lenni, pl. MadeByYou, ilyenben is gondolkodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!