Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Telekom részlet, mit lehet tenni?

Telekom részlet, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Van 2db részlet a nevemen, de sajnos nem tudom fizetni, mit tudnak csinálni? Ami a nevem van azt viszik?

2017. márc. 30. 14:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent, hogy 2 db részlet van a neveden? 2 telefonod van, amit részletre vettél? Mennyi ideje nem tudod fizetni?

Egyiket sem tudnád fizetni?

Hívd fel az ingyenes (t-mobilról) 1230-as ügyfélszolgálatot és kérdezd meg, mit tudnál tenni. A legrosszabb, ha semmit nem teszel: akkor jön a felszólítás, fizetési meghagyás, letiltás, végrehajtás - és nem csak a részlettel és a kamattal fogsz tartozni, hanem sokkal-sokkal többet fognak behajtani, mert mindenki ráteszi a maga munkadíját. Így aztán egy 40 ezres tartozásból akár 120 ezer is lehet...

2017. márc. 30. 14:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem ilyen hamar. Kapsz majd fizetési felszólításokat, és azt hiszem, 90 nap után adják át követeléskezelőnek. Egy darabig ők is küldözgetnek leveleket (akkor már az ő munkadíjukat és kamataikat is ráterhelik) és ha akkor se fizetsz, ők valamikor majd bírósági útra terelhetik a dolgot.

Ha ott megszületik az ítélet, akkor indulhat a végrehajtás. Attól függően, van-e fizetésed, pénz a számládon, ilyenkor jön a letiltás, bankszámla inkasszó, és ha ez eredménytelen, akkor ingóságfoglalás, ingatlanra terhelés.

Ne várd meg, amíg idáig fajul a dolog! Mekkora részletekről van szó, mikor kell(ett volna) fizetni?

2017. márc. 30. 14:40
 3/13 anonim ***** válasza:

"azt hiszem, 90 nap után adják át követeléskezelőnek. Egy darabig ők is küldözgetnek leveleket ... ők valamikor majd bírósági útra terelhetik a dolgot.

Ha ott megszületik az ítélet, akkor indulhat a végrehajtás."

Hát bizony nem így van: a követeléskezelő küldhet egy fizetési meghagyást és ha 14 napig nem mondasz ellent, akkor érvényessé válik a követelés - semmiféle bírósági eljárás nem szükséges hozzá.

2017. márc. 30. 14:44
 4/13 A kérdező kommentje:
1 DB autó van a nevemen jellenleg, költözöm el és azért nem tudom fzetni, tehát rá tudják terhelni autóra is esetleg ? Köszönöm az eddigi válaszokat
2017. márc. 30. 15:30
 5/13 anonim ***** válasza:

"Hát bizony nem így van: a követeléskezelő küldhet egy fizetési meghagyást és ha 14 napig nem mondasz ellent, akkor érvényessé válik a követelés - semmiféle bírósági eljárás nem szükséges hozzá."

Nem tudom, mennyire gyakran történik ilyen gyakorlatban egy telefontartozásnál. Ahol lakom, ott hónapokig jöttek levelek az előző bérlő nevére egy behajtócégtől, kb 20000 Ft Telenor tartozásról.

2017. márc. 30. 15:43
 6/13 anonim ***** válasza:

Az a lényege a mondanivalómnak, hogy nincs bírósági tárgyalás.

Kérdező, az mégis mit jelent, hogy "költözöm el, azért nem tudom fizetni"? Attól, hogy valaki elköltözik,még lehet pénze... sőt, annál inkább...

Ne reménykedj abban, hogy úgysem találnak meg, meg hogy megúszod - mert ezt érzem a kérdéseidből - mert, mint írtam, nem fognak nyugton hagyni és egyre több lesz a fizetendő. ha elköltözöl és nem kapod meg az új címen, az nem jelenti azt, hogy nincs tartozásod. Attól, hogy nem veszed át a levelet, attól még kézbesítettnek minősül a mai jogrend szerint - legfeljebb úgy jön majd a végrehajtó, hogy fogalmad se lesz róla, mikor, miért?

És nem, nem ráterhelik a kocsidra, hanem lefoglalják, elárverezik, az érte kapott pénz megy a tartozásba, a felesleget meg megkapod.

Szóval még egyszer, utoljára: HÍVD FEL a 1230-at és KOMMUNIKÁLJ VELÜK!!

Persze, nem muszáj megfogadni a tanácsomat - ha nem kell az autód... :-)

2017. márc. 30. 15:51
 7/13 A kérdező kommentje:
Jelen esetben egy másik országba megyek, véglegesen, tehát ha el adom az autóm akkor elvileg nincs amire terheli. Még egy kérdés, ez egy idő után el évül?
2017. márc. 30. 22:43
 8/13 anonim ***** válasza:

Regisztrált postai értesítés vagy fizetési meghagyás hiányában a teljesítési határidőtől számított 1 év alatt elévül a telefonszámlából eredő tartozás.

[link]

Ha végrehajtási szakaszba jutna az ügy és nincs mit lefoglalni, az eljárás behajthatatlanság miatt szünetel és innen indul az elévülés, ami általánosan 5 év.

Ezt azonban végrehajtási cselekmények megszakíthatják. Tehát, ha pl fenntartod a magyarországi lakcímedet és ott időnként megnézik, hogy tudnak-e valamit foglalni, már megszakad az elévülés.

Vagy ha külföldre mész, ott előbb-utóbb lesz bankszámlád. (Hacsak nem feketén tervezel dolgozni az elkövetkező években.) Nem írtad ugyan, hova készülsz, de ha EU-ban maradsz, egy EU-s bankszámláról annyira nem nehéz végrehajtani. Ha elég tetemesre hízik az összeg (ami 5 év alatt elképzelhető) meg is kísérelheti a végrehajtó.

Ha amúgy is el akarod adni az autódat, miért nem opció számodra, hogy a vételárból kifizesd a tartozásodat? Mekkora összegről van szó? Megéri miatta évekig sunnyogni?

2017. márc. 30. 23:15
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem olyan nagy összegről van szó igazából, 100e körül. De itt igazából a kérdés a lényeg, nem az hogy be fizetem vagy sem. Csak hogy tudjam mivel jár ez. Tehát ha én barmelyik országba költözöm és lesz ott egy autóm akkor le foglalhatjak (?) vagy esetleg pénz a számlámon?
2017. márc. 30. 23:34
 10/13 anonim ***** válasza:

"Tehát ha én barmelyik országba költözöm és lesz ott egy autóm akkor le foglalhatjak (?) vagy esetleg pénz a számlámon?"

Nem zárható ki ennek a lehetősége.

2017. márc. 30. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!