Milyen álláskeresési tippeket tudnátok mondani? Bővebben lent
Igen, elsőre eléggé hihetetlennek tűnhet, hogy az álláskeresőknek csak a 8,2 %-a helyezkedik el az állásportálokon keresztül. Sokan nem is gondolják, hogy vannak még más módszerek is, amelyekkel állást lehet keresni.
A KSH minden évben végez egy felmérést, amelyben többek között arra kérdeznek rá, hogy az álláskeresők hogyan találtak állást az adott évben. A felmérés neve, amelyből a fentebb közölt adat származik: Munkaerő-felmérés 2015. I. negyedévi kiegészítő felvétel (Hátrányos helyzetű csoportok a munkaerőpiacon)
Hamarosan elérhetőek lesznek a 2016-os adatok is, amit közzé fogok majd tenni a honlapomon. De az arányok nem szoktak változni.
Üdvözlettel:
Kónya Ágnes
Karrier Enteriőr
Erről lenne szó?
Mert ez egy iszonyú fals felmérés így laikusként...
A megkérdezettek 60%-a 24 éven aluli (külön vicc, hogy 15 (!) év az alsó korhatár) A 24 éven aluliak jelentős része még az oktatásban vesz részt, persze, hogy azt mutatja a felmérés, hogy ismerős útján találnak munkát (ha találnak vagy ha keresnek egyáltalán).
Aztán....
A megkérdezettek több, mint 70%-a munkanélküli, melynek a fele inaktív (tehát nem is keres munkát!) Ez kicsit olyan, mintha a egy afrikai éhezőtél kérdezném meg, hogy mit szeret jobban, a Wayu marhát vagy a Beluga Kaviárt. A jelenleg munkanélkieket még so-so meg is értem valahol (bár egyet nem értek vele), de aki nem is keres munkát attól mit is akarunk?!
Ezért nem kell elhinni minden statisztikát aminek tetszik a végeredménye...
Facebook-os álláskereső csoportokat is nézzed, csak azért kérdezz a cég után rendesen, akadtam olyan cégvezetőre aki, odahívott az interjúra egy presszóba vagy kávézóba, nem feleltem meg, néhány nap múlva kiderült cége se volt.
Közigállást is nézzed, rakj össze egy részletesen kidolgozott pályázati anyagot. Én 10 hónap után a közig álláson talált hirdetéssel helyezkedtem el. Addig kb elfizetgettem az álláskeresgéléssel meg utazásokkal kb 150-180 ezer Ft-ot,
Olyan végzettséggel ami neked van kisközségi önkormányzatokat is keresgélnék elsősorban bármilyen irodai melóra.
Amiket fent leírtál álláskereső portálokat éveken át hasznát nem vettem soha, hiába voltam regelve meg nézegettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!