Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hány napra kapnám meg a...

Hány napra kapnám meg a Munkanélküli segélyt (keresési járadékot)?

Figyelt kérdés
Majd 5 év folyamatos munkaviszony után felmondtam és másik munkahelyet kerestem. Április 07-én szűnik meg a jelenlegi munkahelyemmel a munkaviszony viszont van egy másik munkahely ahol pedig április 24-én kezdek. Így mindenképpen jelentkezem a központban DE a KÉRDÉSEM az lenne, hogy "Ha az álláskereső személy a munkanélküli segély folyósításának 90 napja alatt talál legalább egy napi 4 órás állást, akkor kérvény alapján megkaphatja az álláskeresési járadék fennmaradó összegének 80 százalékát egy összegben" ez mindenképp jár nekem? Vagy csak arra a 2 hét kiesésre kapok valamit?

2017. márc. 26. 11:27
 1/5 anonim ***** válasza:

A 2 hét kiesésre kapsz valamit és elvileg a fennmaradó összeg 80%át is megkaphatnád - tudomásom szerint - de én a helyedben nem kérném ezt ki. Ugyanis, ha ezt egy összegben kikéred, akkor elveszted az eddigi biztosított időszakot és az elkövetkezendő időszakban megint szert kell tenned 360 nap biztosított időszakra.

Tehát: ha az új munkahely nem jön be, akkor SEMMILYEN ellátást nem fogsz kapni: se álláskeresésit, se semmit. Én mindenképpen megtartanám "vésztartaléknak", hiszen gondolom, próbaidővel kezdesz és ha egyik napról a másikra felmondanak Neked, akkor ott állsz a nagy semmiben.

De Te tudod....

2017. márc. 26. 14:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Pontosan ahogy az első írja. Ha április 24től is szeretnéd kapni, akkor azt külön kell kérni, úgy tudom.
2017. márc. 26. 18:41
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszotokat! Nem tervezek a következő munkahelyemről távozni és az esély is igen kevés, hogy bármi indokból kifolyólag megszűnjön a következő 100 évben. Tehát a következő 360 napot is megszakítás nélkül leszeretném dolgozni sőt a következő 3600-at is. Nem munkakerülő vagyok csak nekem is úgy szólt jó ismerősöm, aki tudja, hogy munkamániás vagyok ha tudom használjam ki ezt a lehetőséget ha már adott, így élni is fogok vele csak tájékozódni szerettem volna mielőtt esetleg "hülyét csinálok magamból/hülyének néznek".
2017. márc. 29. 18:54
 4/5 anonim ***** válasza:

"Nem tervezek a következő munkahelyemről távozni és az esély is igen kevés, hogy bármi indokból kifolyólag megszűnjön a következő 100 évben."

Nem tudom, hogy melyik az a hiper-szuper cég, de egy dolgot biztosra mondhatok, amit az utóbbi időben megtanultam: nincs olyan, hogy biztos munkahely.

Épp az imént írtam példának egy másik kérdéshez:

Volt olyan, hogy ENGEM KERESTEK telefonon, hogy xy ajánlott engem neki és tudnék-e kezdeni ekkor és ekkor és hosszútávú munka lenne. Nem nagyon akartam ráállni, vagy 3- szor elmondtam, hogy én nem szoktam rövid távon gondolkodni, stb, győzködött, hogy ez hosszútávú, végül nagy nehezen belementem, mert jó pénz volt.

Egy hónap múlva úgy repültem, mint a sasmadár... kellett a hely másnak :-(

2017. márc. 29. 21:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy egy ilyen rossz dolog történt veled :( de tanult embernek tartom magam és bízok magamban illetve döntéseimben. Ha esetleg mégsem lesz igazam pedig én is megtanulom majd egy életre, de néha kockáztatni kell, hogy nyerhess.
2017. márc. 30. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!