Ha nincs diplomám, de sok nyelven beszélek, akkor van esély arra, hogy jó munkám legyen?
20 éves lány vagyok, tolmácsnak tanulok. Van még 2 évem a diplomáig, plusz utána lehet mesterszakot is kell végeznem. Viszont itthon kezd egyre gázabb lenni a helyzet...szüleim pár éve elváltak, egyre több a vita a pénzügyekről. Kapok zsebpénzt, de az nem elég pl ruhákra, vagy a kontaktlencséimre, vagy mikor dokihoz kell menni meg ilyen extra dolgokra, és mikor kérek erre külön pénzt, vagy nemis adnak, vagy húzzák a szájukat, hogy kérjek a másiktól. Pedig mind a ketten nagyon jól állnak anyagilag, anyum jóval millió fölött keres, apumnak is megvan a havi félmillió. Ebből kezd nagyon elegem lenni, legszívesebben otthagynám a sulit és külön életet kezdenék, ha ennyire a terhükre vagyok...ráadásul nekem még a tandíjat sem kell fizetniük, nővéremnek viszont igen, félévente 200 ezer.
Angolból és németből van felsőfokúm, ezenkívül most oroszul és norvégul tanulok. Ha év végéig legalább középfokra fejlesztem azokból is a tudásomat, akkor tudnék jó munkahelyet szerezni? Akár külföldön is. Sokan mondják, hogy ha így beszélnének nyelveket, nemis járnának egyetemre :D Vélemények?
#9 wow, ráadásul baromi könnyű a norvég, év végére simán felhozom olyan szintre, nyárra talán ki is megyek Norvégiába :D
#8, nem olyan fontos a diploma, mint egyesek gondolják, persze nekem van nyelvtudásom, ami kompenzál, de pl szüleimnek sincs diploma, mégis nagyon jó munkájuk van. De megpróbálom úgy, hogy a suli mellett tudjam csinálni a fordítói munkát, akkor megszűnne a vita a pénzügyekről, mert egyébként azonkívül jó a viszonyom a szüleimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!