Magyarországon gazdaságinformatikusként mennyire lehet "meggazdagodni"?
Milyen lehetőségek vannak arra, hogy egy ilyen diplomával valaki 5 év alatt meggazdagodjon? Ez alatt mondjuk egy havi 1-1,5 milliós fizetést értek. Tudom komolytalannak tűnik a kérdés (főleg, hogy egy mérnökinfó képzést már abbahagytam), de csak elmélet szintjén is kíváncsi vagyok az itthoni lehetőségekre. :D
Régen arról álmodoztam, hogy majd lesz egy M-es BMW-m és kíváncsi vagyok, hogy ettől milyen távol állok. 😅
mo-n elég kevesen keresnek havi 1-1.5-et még a mérnökök közül is. tehát ennek elég kevés az esélye.
persze, ha valami olyat tudsz, amivel bekerülsz a szűk elitbe, akkor mehet.
egyébként ez még nagyon nem meggazdagodás.
háááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááát
elméleti szinten programozóként 10 év alatt eljuthatsz arra, hogy havi 1 millio de az fő meló plusz egyéni vállalkozó
gazdinfosként... necces
osztrákoknál könnyebb
Havi 1 Milla nettó nem elég arra hogy 30-40 milliós autód legyen.
Az nem az alkalmazottak játékszere, felejtsd el.
Vagy csinálj egy céget.
Amíg valakinek dolgozol nem lehetsz gazdag. Oké ha mondjuk keresel egymilliót, de az idődet más osztja be. A gazdagság meg együtt jár a szabadsággal is, hogy mondjuk akkor és azt csinálsz amit, és amikor szeretnél.
Javaslom olvasd el a Gyorsítósáv a Milliókhoz c könyvet. Nekem nagyon sok mindent helyretett, és átértelmezett a gazdagságról, meg úgy általában az életről.
"A gazdagság meg együtt jár a szabadsággal is, hogy mondjuk akkor és azt csinálsz amit, és amikor szeretnél. "
Ez nagyon jol hangzik, de valojaban a gazdag emberek a sajat cegeik rabszolgai. Nincs hetvege, nincs nyaralas, nincs szabad este... Nem azert mert nem futja, azert mert valakinek mukodtetni kell a werklit.
Egy alkalmazott meg delutan 4kor eldobja az egeret es masnap reggel nyolcig nem gondol a melora. Ez is egyfajta szabadsag.
Vannak ilyen emberek valóban.
De egyrészről ez csak akkor rabszolgaság ha nem szereted amit csinálsz. Van aki a tunyulás valami egzotikus szigeten, és a munka között szívesebben választja a munkát, mert élvezi, és nem, nem munkamániás barom. :D
Másrészről nagyon sokan megoldják, hogy leválasztják magukat a cégről, ezért van titkárnőjük, személyi asszisztensük, hogy időt szabadítsanak fel maguknak.
De ez az ő döntésük, ettől gazdagok, mert van nekik döntési szabadságuk. alkalmazottnak be KELL menni különben kirúgják.
Az, hogy a délután négy és reggel nyolc közti időt, amíg nem kell dolgozni a szabadság egy formájának tekinted az a Te dolgod, én nagyon jót mosolyogtam rajta. Nem jó arány hogy a hét napodból ötöt adsz kettő szabadnapért, hogy megint csak a fenti könyvből idézzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!