Magyarországon miért nincsen annyira elterjedve a rugalmas/kötetlen munkaidő?
Nagyon sok cégnél csak a vezetőbeosztású embereknek jár ilyesmi.
Dolgoztam olyan cégnél, ahol ugyan diplomás pozícióm volt, de ennek ellenére kötött volt a munkarend.
Én utáltam.Hamar fel is mondtam ott.
A jelenlegi helyemen nagyon rugalmas a munkaidő.
Én a szabadságot szeretem, azt,hogyha nincs dolgom hazamegyek,ha van, tovább maradok és magam osztom be a munkaidőt.
Illetve,hogyha kimehetek negyed órára a boltba, esetleg a postára vagy egyet fagyizni.Utálom a kötöttségeket.
A főnököm, azt csinálsz amit akarsz, de a projektek legyenek meg határidőre.Van, amikor vasárnap délután unatkozom és nekiállok dolgozni.
De, ez kevés cégnél van így.
Voltam kiküldetésen Németországban, ott a rugalmas munkaidő nagyon elvan terjedve és nem csak a vezetői beosztásokban,kiemelt munkatársaknál hanem az utolsó titkárnőknél,adminisztrátoroknál is.
Magyarországon még nagyon nincs megfelelő munkakultúra.
Nekem kötött a munkaidőm, 9-től 18, ezzel szemben 9-kor soha nem vagyo kott, van, hogy 6-kor ellépek, a munakidőmet én osztom be és bármikor, ha nincs sürgős határidős feladat, kimehetek postára/fagyizni, csak épp szólni kell, hogy van egy kis elintéznivalóm, hogy tudják, hogy vagyok.
Szóval bőven megvan az arany középút is...
Szerintem a legtöbb, projekt alapú munkánál így megy a dolog, ha nincs sok munka, akkor mindenki jöhet mehet, ha meg munka van akkor csinálni kell. Én azt látom, hogy ezt a legtöbb helyen rugalmasan kezelik.
A probléma ott van, hogy sokan ezzel visszaélnek, én is azt látom, hogy nem egy kolléga jön-megy, csak hogy kibekkelje a napot és a feladatait nem végzi el. Ezzel a munkaadót is rákényszerítve a szigorra.
Reggel késik egy fél órát, este elmegy fél órával hamarabb, napközben fél óra cigi, bolt. Elmegy napi 1,5 óra a semmire, az 4 nap alatt 6 óra...És eljön a péntek, amikor amúgy is mindenki elmegy a nap felénél, tehát 5 nap alatt 4 napnyit dolgozott. Az 1 hónapban már közel 1 hét kiesés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!