Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyen munkahelyen érdemes...

Ilyen munkahelyen érdemes maradni? Nem látom, hogy mi lesz a feladatom.

Figyelt kérdés

Hétfőn kezdtem el dolgozni egy vállalat pénzügy osztályán, mint "pénzügyi előadó". Egyszerre kettőnket vettek fel, de a vezető közölte, hogy nem akar rivalizálást, mert nem a jobbat fogja megtartani, munka akad bőven. Ezen kívül kitért arra is, hogy két év alatt kb. 12 ember fordult meg ebben a munkakörben, de senki sem maradt meg, állítólag azért, mert voltak, akik nem tudták felvenni a tempót, volt aki felmondott, mert túl bonyolultnak látta a feladatokat - persze mindezt az első nap árulta el.

Állítólag azért, hogy könnyebben megtanuljuk a munkát, kijelölt mindkettőnk mellé egy-egy "mentort". Hétfőn kezdtem, azóta 90 %-ban ott ülök a "mentor" mellett, persze mutatja és mondja, hogy mit csinál, de már többször kihangsúlyozta, hogy ez az ő feladata, nem szereti, ha más csinálja meg. Iktatási és számlaválogatási feladatokat adott eddig, gondolom amihez neki nincs kedve. Azt vettem észre, hogy a kezdeti lelkesedése kezd alábbhagyni, és már kb. nem is foglalkozik velem, de azt se mondja meg mit csináljak, ha magamtól odamegyek, hogy "tudok-e valamit csinálni vagy odaüljek-e mellé és nézzem", akkor azt mondja, hogy üljek oda, de ma már nem is nagyon mondta, hogy mit csinál, csak ott ültem mellette. Például iktatáshoz adott egy segédletet, hogy melyik témájú számlát kivel kell leigazoltatni, az alapján próbáltam felvinni a rendszerbe, majd a végén leellenőrizte és talált olyat, ahova rossz igazoltatót írtam és kiakadt, hogy már elmondta. Mutattam neki, hogy a segédletén az az ember szerepelt, akit beírtam, erre ő azt mondta, hogy ott van áthúzva mellette az, akivel igazoltatni kell. Épeszű ember nem az áthúzottat írja, hanem a másikat...nem is értem.

Az első nap a másik újonccal rákérdeztünk, hogy akkor melyikünknek mi lesz a feladata, a vezető elmondta, hogy neki milyen feladatokat szán, mivel neki már 11 év munkatapasztalata van, rám viszont azt mondta, hogy "majd kiforrja magát", meg hogy "majd odaülhetek mindenki mellé, hátha valaki felmond akkor átvehessem a munkáját" mivel még csak 1 év tapasztalatom van és most végeztem az egyetemen, és szerinte még meg kell találnom, mi érdekel igazán, pedig az állásinterjún elmondtam, hogy ami le volt írva az álláshirdetésbe, az érdekel.

Szerintetek érdemes várnom, hogy mi lesz vagy keressek új állást?

2017. márc. 16. 20:26
 1/3 anonim ***** válasza:
87%
én elüldögélnék még ott egy ideig.. ha fizetik normálisan.
2017. márc. 16. 20:47
 2/3 anonim ***** válasza:
87%

"Hétfőn kezdtem el dolgozni egy ..."

Ugye tudod, hogy ma csütörtök van, úgy, hogy közben szerda munkaszüneti nap volt?

Ha jól értem, ma dolgoztál 3.-ik napon és már azt kérdezed, hogy keressél-e új állást? Hökkk... (meghökkentem)

" rám viszont azt mondta, hogy "majd kiforrja magát", - akkor mi a kérdés? nyilván a főnök arra kíváncsi, hol állod meg a helyed a legjobban?

nem, nem keresnék új állást: örülnék, hogy nem kell megszakadni a munkában és megpróbálnék hasznos lenni.

2017. márc. 16. 20:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat. :)
2017. márc. 16. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!