A havibér függ az adott hónapban lévő munkanapok számától?
Pár napja kezdtem el dolgozni, a szerződésben a bruttó havibér szerepel.
Az a kérdés merült fel bennem, hogy a bruttó bér ilyen esetben független attól, hogy hány munkanap van egy hónapban, vagy ez a szabályos 4 hetes (20 munkanapos) hónapokra vonatkozik, vagy ha például májusban 20+3 munkanap van, akkor arra a 3 napra adnak -e a bruttó béren felül 3 napi munkabért?
Például ha 13-án kezdtem el dolgozni, tehát 15 napot dolgozok le, de a hónapban előtte nem 5 munkanap, hanem 8 munkanap volt, akkor hogyan tudom kiszámolni, hogy mennyi bért kapok majd márciusra?
Szia!
Én is havi bért kapok, tehát a szerződésemben az áll, hogy a bruttó bérem egy hónapra X ezer Forint bruttóban.
Ha neked is így van, és tegyük fel, h mondjuk ez pontosan 100 ezer Ft (mint példa).
Ha egyik hónapban 22 munkanap és csak 22-t dolgozol, ha másik hónapban csak 20 munkanap van és csak 20-at dolgozol, akkor is mindkét esetben a szerződésben lévő bruttó munkabért kapod meg.
Csak akkor fogsz annál többet kapni, ha:
- jár műszakpótlék (éjszaka, ünnepnap, stb)
- vagy ha egy adott hónapban több napot dolgozol, mint amennyi a normál munkanap, és akkor azt a plusz napot majd túlóraként számolják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!