Elvégeztem egy egyetemet csak meg a nyelvvizsga folyamatba van, mégis közmunkára tettek, elvagyok keseredve. Mit tegyek?
Most kapod a nyelvtanuláshoz a motivációt.
Szedd magad össze, nyelvvizsgázz le és megszűnik ez az állapot.
Sajnos kb. itt tartunk... Diplomához kapcsolódó munkakörre Nemzeti Parkba hivtak közfoglalkoztatàs keretében, azt mondták meg a mernokok is abban dolgoznak és nem tudnak versenyezni pl egy arufeltoltoi fizetéssel....
Egyébként az önfoglalkoztatás sem egy utolsó dolog, persze ha van piacod rá és affinitásod hozzá. Én alapból ezt csináltam. Egyenlőre jobban megéri, mint elhelyezkedni a szakmáim bármelyikében.
Nézd... nem kétlem, hogy értesz a szakodhoz, de ameddig nincs a kezedben a diploma, addig JOGILAG semmivel nem vagy képzettebb akármelyik érettségizett embernél. Ameddig pedig nincs meg a diplomához szükséges nyelvvizsgád, addig NINCS egyetemi végzettséged.
A munkaerőpiac meg sajnos ilyen. Vannak helyek, ahol nem számít a végzettség (jellemzően az informatikai szféra), de ahol számít, ott egy érettségivel (mert akárhogy is szépítjük, neked most csak az van) nem nagyon fogsz jó helyet találni.
Az ideális lehetőség szerintem az, ha mihamarabb leteszed a nyelvvizsgát, és azzal megszerzed a diplomát.
Legalább azt áruld el, hogy milyen szakon végeztél.
Általában a bölcsészek írnak ilyen történeteket.
Én is hasonló helyzetben voltam, mint te. Megkaptam a diplomát, és csak közfoglalkoztatottként tudtak alkalmazni. 1 hónapig voltam közfoglalkoztatott, és érezhette a főnökség, hogy váltani fogok hamarosan, ha nem változik a helyzet (nem ezért tanultam). Felvettek teljes állásba.
Szóval nyugi, ez csak egy ugródeszka, megcsinálod a nyelvvizsgát, közben dolgozol, így tudsz néhány hónapnyi tapasztalatot írni az önéletrajzba.
Egyébként azt vettem észre, hogy sokan kezdenek közfogisként irodán, addig nézelődnek, keresgélnek, majd váltanak egy jobb hely miatt.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!