Egyre több az olyan álláshirdetés, ami 25 év alattiak jelentkezését várja, de miért?
Köszönöm a válaszadásokat. Elnézést, hogy csak most jelentkezem, hívott a házimunka :). Annak idején én is olvastam olyan álláshirdetést, hogy "kizárólag 35 felettiek jelentkezését várjuk" (ez a másik oldala a dolognak). Akkor elfogadtam a döntésüket, biztos nem akartak velem (22 voltam akkor) "bajlódni". Ezt elmesélve, éppen egy idősebb ismerősöm nevezte diszkriminációnak a szitut.
A másik: valóban vannak pörgést igénylő munkakörök. De ha erről van szó, abba igazán belefér a 28-as, 35-ös, vagy akár bármely 40, 50 év feletti, abszolút egyénfüggő.
Egyelőre nem tervezek váltani, de nem tudom, hogyha beadnám az önéletrajzomat születési dátum nélkül, behívnának-e állásinterjúra? 23-24 évesnek szoktak nézni.
"#5-ös elhiszem, hogy kivetíted a saját kis belső szorongásod, "
:D Bírom, hogy így ismeretlenül megmondjátok a tutit :D
Semmilyen belső szorongásom nincsen, vállalkozó vagyok, nem keresek rosszul, adók (mindent tisztán csinálok, nincs alkalmazottam sem, akit "kizsákmányolok", mert itt a vállalkozó is csak szemét lehet ) szóval adók, rezsi kifizetése után minimálbér feletti összeget félre tudok tenni havonta - van egy jó fej kamasz gyerekem, aki most nyert országos zenei versenyt, egészséges vagyok - mi kell még? :-)
Egy biztos, hogy sértődni nem fogok, a harag rossz tanácsadó. Ez a munkáltató döntése; lehet, hogy egy év múlva másképp vélekedik, lehet, hogy hasonlóképpen.
Elnézést, hogyha Bennetek feszültséget keltettem, nem ez volt a célom. :(
Millió oka lehet annak, hogy miért keres egy munkaadó 25 év alatti munkavállalókat. Csak egy pár példa:
- Olyan a munkakör, ahol egy fiatal, energikus, ne adj isten csinos / jóképű alkalmazott a jó (pl. pultos, pincér, stb...), cserébe nem igényel sem erős szaktudást sem nagy tapasztalatot
- A fiatal munkaerő olcsóbb
- A fiatal munkaerő jobban alakítható. Nincsenek berögződései, hogy "máshol is így vagy úgy csináltuk".
- Általánosságban a fiatal munkaerő gyorsabban tanul
- A fiataloknak még nincs családjuk, ezért jobban terhelhetőek, könnyebben túlóráznak vagy utaznak
- Cserébe a fiataloknak nyilván jóval kevesebb a tapasztalatuk. Ez nem feltétlen gond minden pozícióban.
A gond inkább ott van, amikor 25 éves, 2 diplomás, 3 nyelven beszélő 5 év szakmai tapasztalattal rendelkező kollégákat keresnek.
ma 8:30
"Ennyi idősen az embernek már rég el kellet volna érnie a maga szintjén, képességeihez mérten a karrierje, egzisztenciája csúcsát."
Nem tudod elérni, mivel pont egy ilyen világot élünk mint amiről a kérdező ír . Legyél 25 év alatti, fogyatékos, rokkant, 16 éves diák, akkor felvesznek dolgozni. Máskülönben mehetsz közmunkára 53-60 ezerért. Tudsz belőle félretenni, gyűjtögetni, elmenni egy másik városba lakni, albérletet fizetni, hogy a csúcsára juss a szakmádnak, a munkádnak ? Hát akkor nem kell meglepődni azon hogy a 45 éves ember aztán 13 éve munkanélküli és nem tud letenni az asztalra semmit.
Közben utánajártam, mert az ismerősöm csak azt az 1 db képet osztotta meg. Így már nem olyan "diszkriminatív" a helyzet. Többféle munkakör is meg van hirdetve, olyan is, amely szakmai gyakorlatot vár el; tehát vegyes a paletta. :) Az én hibám, hogy elsőre
"ítélkeztem", vagyis annyira nem, csak bántott egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!