Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egyre több az olyan álláshirde...

Egyre több az olyan álláshirdetés, ami 25 év alattiak jelentkezését várja, de miért?

Figyelt kérdés
Értem én, hogy szocho-kedvezmény, de aki 24, az nagyon gyorsan 25 lesz. :) Akkor már inkább vegyenek fel 55 év felettieket, rájuk még 10 évig vonatkozik a kedvezmény. Amikor fiatal pályakezdő voltam, elvből nem jelentkeztem, olyan helyre, ahol kizárólag fiatalok jelentkezését várják.
2017. márc. 11. 07:54
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszadásokat. Elnézést, hogy csak most jelentkezem, hívott a házimunka :). Annak idején én is olvastam olyan álláshirdetést, hogy "kizárólag 35 felettiek jelentkezését várjuk" (ez a másik oldala a dolognak). Akkor elfogadtam a döntésüket, biztos nem akartak velem (22 voltam akkor) "bajlódni". Ezt elmesélve, éppen egy idősebb ismerősöm nevezte diszkriminációnak a szitut.

A másik: valóban vannak pörgést igénylő munkakörök. De ha erről van szó, abba igazán belefér a 28-as, 35-ös, vagy akár bármely 40, 50 év feletti, abszolút egyénfüggő.

Egyelőre nem tervezek váltani, de nem tudom, hogyha beadnám az önéletrajzomat születési dátum nélkül, behívnának-e állásinterjúra? 23-24 évesnek szoktak nézni.

2017. márc. 11. 10:46
 12/25 anonim ***** válasza:
68%

"#5-ös elhiszem, hogy kivetíted a saját kis belső szorongásod, "

:D Bírom, hogy így ismeretlenül megmondjátok a tutit :D

Semmilyen belső szorongásom nincsen, vállalkozó vagyok, nem keresek rosszul, adók (mindent tisztán csinálok, nincs alkalmazottam sem, akit "kizsákmányolok", mert itt a vállalkozó is csak szemét lehet ) szóval adók, rezsi kifizetése után minimálbér feletti összeget félre tudok tenni havonta - van egy jó fej kamasz gyerekem, aki most nyert országos zenei versenyt, egészséges vagyok - mi kell még? :-)

2017. márc. 11. 10:56
 13/25 A kérdező kommentje:

Egy biztos, hogy sértődni nem fogok, a harag rossz tanácsadó. Ez a munkáltató döntése; lehet, hogy egy év múlva másképp vélekedik, lehet, hogy hasonlóképpen.

Elnézést, hogyha Bennetek feszültséget keltettem, nem ez volt a célom. :(

2017. márc. 11. 11:24
 14/25 anonim ***** válasza:
66%
Ami még senkiben nem merült fel, hogy 25 alatt azért elég ritkán van az embernek már külön saját családja és sok munkaadó hülyét kap attól, hogy a dolgozói szétszaladnak valami miatt, pontban 5-kor már a kocsiban ülnek, jaj épp a gyerek beteg, óvodába kell menni érte, a feleség is beteg és a gyrek meg még kicsi stb stb. Van azért olyan munkakör, ahol ez nagyon nem fér bele.
2017. márc. 11. 11:35
 15/25 A kérdező kommentje:
Természetesen ezt is megértem, ha vállalkozó lennék, más lenne a nézőpontom. Viszont 8 és 6 éves gyermekeim vannak, mire ők szépen felcseperednek, mások akkor kezdenek el szülni; (emellett mai napig is mustrálnak, hogy nem vagyok-e állapotos :) ).
2017. márc. 11. 11:46
 16/25 anonim ***** válasza:
80%

Millió oka lehet annak, hogy miért keres egy munkaadó 25 év alatti munkavállalókat. Csak egy pár példa:

- Olyan a munkakör, ahol egy fiatal, energikus, ne adj isten csinos / jóképű alkalmazott a jó (pl. pultos, pincér, stb...), cserébe nem igényel sem erős szaktudást sem nagy tapasztalatot

- A fiatal munkaerő olcsóbb

- A fiatal munkaerő jobban alakítható. Nincsenek berögződései, hogy "máshol is így vagy úgy csináltuk".

- Általánosságban a fiatal munkaerő gyorsabban tanul

- A fiataloknak még nincs családjuk, ezért jobban terhelhetőek, könnyebben túlóráznak vagy utaznak

- Cserébe a fiataloknak nyilván jóval kevesebb a tapasztalatuk. Ez nem feltétlen gond minden pozícióban.

A gond inkább ott van, amikor 25 éves, 2 diplomás, 3 nyelven beszélő 5 év szakmai tapasztalattal rendelkező kollégákat keresnek.

2017. márc. 11. 12:30
 17/25 anonim ***** válasza:
40%
Aki 35 55 évesen nem bírja a pörgést, az fiatalon is egy tunya f @ sz volt.
2017. márc. 11. 12:58
 18/25 anonim ***** válasza:
57%

ma 8:30

"Ennyi idősen az embernek már rég el kellet volna érnie a maga szintjén, képességeihez mérten a karrierje, egzisztenciája csúcsát."

Nem tudod elérni, mivel pont egy ilyen világot élünk mint amiről a kérdező ír . Legyél 25 év alatti, fogyatékos, rokkant, 16 éves diák, akkor felvesznek dolgozni. Máskülönben mehetsz közmunkára 53-60 ezerért. Tudsz belőle félretenni, gyűjtögetni, elmenni egy másik városba lakni, albérletet fizetni, hogy a csúcsára juss a szakmádnak, a munkádnak ? Hát akkor nem kell meglepődni azon hogy a 45 éves ember aztán 13 éve munkanélküli és nem tud letenni az asztalra semmit.

2017. márc. 11. 13:06
 19/25 anonim ***** válasza:
86%
Nem lepődök meg rajta, de ha valaki 55 évesen nem ért el semmit az már nem is fog, ez elég egyértelmű szerintem. Pont nem azok rinyálnak amúgy sem akik agilisek életképesek 55 éves korukban, ezért is ostobaság rájuk hivatkozni. Ők megoldják az életüket még ebben az országban is.
2017. márc. 11. 13:42
 20/25 A kérdező kommentje:

[link]

Közben utánajártam, mert az ismerősöm csak azt az 1 db képet osztotta meg. Így már nem olyan "diszkriminatív" a helyzet. Többféle munkakör is meg van hirdetve, olyan is, amely szakmai gyakorlatot vár el; tehát vegyes a paletta. :) Az én hibám, hogy elsőre

"ítélkeztem", vagyis annyira nem, csak bántott egy kicsit.

2017. márc. 11. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!