Ha munkanélküliként jelentkezek a munkanélküli központba akkor ez hogyan zajlik? Email-ben vagy telefonon kapok ajánlatokat a közeli városok álláslehetőségeiről?
Nem tudom, hogy miért írjátok, hogy nincs lehetőség: pesti munkaügyi központban igenis van olyan, hogy megadnak címet és fel lehet keresni. Max nem valami csúcs-szuper hely...
Ha pályakezdő vagy, akkor érdemes magadnak keresni munkahelyeket és a felvételi állásinterjún pedig "felhívni a figyelmét" a cégnek arra, hogy a pályakezdők után kaphatnak támogatást (ha esetleg nem tudják). Nem Te kapod, hanem a cég. (azt hiszem, 25 év alattiak után kapják).
A hirdetőtáblájukon rendszerint van 3 takarítói és 1-2 hegesztői állás, bármelyikben voltam, mindig ezek voltak kitéve :)
A honlapjukon vagy 40 db, többnyire pár éve fenn vannak, elfelejtik törölni őket. Az ajánlatuk annyiból áll, rákérdeznek olvastad-e ezeket, ha nem akkor megmondják nézd meg.
Persze, ha írástudatlan vagy, akkor előzékenyen felolvassák neked... Ilyenkor van, hogy hiába csak 3-an vannak előtted a várakozási idő 2-2,5 órát is jelenthet!
Részemről én mindig arra pályáztam, hogy mielőbb végezzek, mikor végre sorra kerültem: köszönés---buszjegyek átadása---közöltem néztem a honlapjukat és a hirdetőtáblát---jelentkeztem pár helyre és várom a visszajelzéseket---ad egy időpontot a kövi találkánkra, beírja, hogy ott voltam---elköszönés = 37 másodperc és végeztem (bár előtte vártam 4 óra 27 percet 6 emberre)!
"Részemről én mindig arra pályáztam, hogy mielőbb végezzek" - és ezzel nem vagy egyedül...
Nagyon sokan csak le akarják zavarni a dolgot és épp ezért az ügyintézőknek nem is jut eszükbe ajánlani, de amikor én egy alkalommal kifejezetten kijelentettem, hogy "De én dolgozni szeretnék!" - akkor az ügyintéző döbbenten rám nézett (egy "marha", aki nem csak a pénz és papír miatt van itt) és rögtön adott egy címet, ahova fel is vettek. majd 1 évig voltam ott :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!