Minimálbér alatti fizetés?
Ha, mint technikus, dolgozom és a szakmunkás minimálbér alatt kapok akkor mi a teendő ha ezt jelztem már a munkáltató felé?
Alapom van, nem teljesítménybérem. Az is hozzátartozik, hogy szeptemberben kötöttünk szerződést, amiben automatijus emelés van májusra, de jelenleg minimálbér alatt vagyok.
A munkád igényli a technikusi végzettséget? Benne van a szerződésben? Mert ha nem akkor minimál bért is kaphatsz :(
Megjegyzés:
egyszer szakmunkásbért egyszer meg minimálbért írsz. Most akkor melyik?
A minimálbér jelenleg 161.000 bruttó, amire Te gondolsz az a garantált bérminimum.
CNC Technikus-Csoportvezető vagyok, tehát igen, igényli.
Ha - véleményed szerint - nem azt a bért kapod, ami minimálisan megilletne, és a munkáltató a jelzésed ellenére nem korrigál, a kormányhivatalokban található Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségen tehetsz panaszt.
Ők az illetékesek munkaügyi kérdésekben, kivizsgálják az ügyet, és adott esetben kötelezik a munkáltatót a helyes bér kifizetésére.
127500 a minimálbér
161000 a garantált bérmunimum
Te mennyit is keresel?
Igen, erre vagyok kíváncsi én is. Februárban voltam benn a HR-en, meglepetten néztek, utánanéztek, és mondták, hogy valóban, ezt meg kell csinálni visszamenőlegesen január 1.-ig.
Szerződésmódosítást alá kell írjak ilyen esetben?
Ez egy munkáltatói (írásbeli) közléssel is módosítja a szerződésed anélkül is, hogy aláírnád.
De ha az orrod alá nyomják a szerződésmódosítást - és mást nem módosítanak benne :) - akkor nyugodtan írd alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!