Hol keresnek kevesebbet a nők mint a férfiak?
"Egyszerű példa, meg kell nézni, hogy egy érettségi vagy diploma után közvetlenül munkába álló ember mennyit keres, ha nő, és mennyit, ha férfi addig, amíg el nem jön a gyerekvállalás, vagy meg kell nézni mi történik azoknak a nőknek a bérével, akik nem szülnek gyereket."
Ez sem egyszerű, mert mivel drága jó törvényeinknek köszönhetően nem lehet megkérdezni az állásinterjún a jelentkezőtől, hogy szándékozik is dolgozni vagy csak ugródeszkának akarja a céget a gyeshez, ezért minden nő bérébe alapból be van építve, hogy megbízhatatlan. Azokéba is, akik nem akarnak gyereket, azokéba is, akiknek nem lehet, és azokéba is, akik egyenlően osztoznak a párjukkal a gyereknevelésen.
Többek közt azért is lettem vállalkozó, mert meguntam, hogy a bérembe automatikusan be van építve, hogy ugyanaz van a lábam között, mint Mucikának, aki számolja, hogy leteljen a három hónap próbaideje, mielőtt bejön lobogtatni a lehugyozott terhességi tesztet. Vállalkozóként viszont én se mernék megbízni egy női alkalmazottban, mert nagyon körül van bástyázva a nőket diszkrimináló törvényekkel. Szóval mindkét oldalt látom.
Szerintem mindenütt, legalábbis azt írják könyvekben, cikkekben, jelentésekben.
Esetleg vannak állások, ahová föl sem vesznek férfit, és akkor nincs is összehasonlítási alap.
A különböző országokban lehet különböző arányú a különbség, még annyira is, hogy ha igaz pl. Japánban fele annyit is kaphatnak, ugyanolyan állásban. Amerikában 30-40 %-kal kevesebbet mondanak. Vannak nemzetközi cégek, ahol meg külön reklámozzák, hogy ugyanannyit adnak, ha igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!