"Jogtalan" (? ) munkabér kifizetés? A többi lent.
A minap írta valaki, hogy kap délutános műszakpótlékot ( holott az már elvileg megszűnt, nem is kellene adnia a munkaáltatónak)
Meg többen is írták, hogy nem tudják: minimálbér vagy garantált bérminimum jár. Bár nem jellemző, de ha a munkáltató garantált bérminimumot ad és közben kiderül, hogy csak minimálbért kellene adni ilyenkor a munkáltató esetleg visszakövetelheti a dolgozótól a kifizetett bért?
Magyarul: ha a munkáltató rosszul tudja a törvényeket és emiatt többet fizet - ennek kiderülte után visszakövetelheti a többletként kifizetett pénzt?
(jelentem nem a mindenféle munkajogi problémákat felvető, de semmi nem jó, nem megoldást kereső kérdező vagyok, hanem IGAZI :D )
9-10-es:
Köszönöm a tanácsokat, de nem rólam van szó :-), hiszen már a kérdésben is leírtam, hogy itt írta valaki (munkavállalóként)
"A minap írta valaki, hogy kap délutános műszakpótlékot ( holott az már elvileg megszűnt, nem is kellene adnia a munkaáltatónak) "
Én egyszerűen csak elgondolkodtam azon, hogy ha a munkaadó többet fizet, mint amennyit a törvények előírnak - tudatlanságból - és ráébred a hibájára, akkor visszakövetelheti-e a pénzt? De már megkaptam rá a választ, hogy nem - 2 válaszoló személyében is :-)
nem szoktam a levegőbe beszélni, ezért alá is támasztom a mondanivalómat - íme, itt az említett kérdés, most volt időm kikeresni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
A végére kiderül, hogy nem is kellene délutános pótlékot kapnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!