Mekkora kezdőfizetést kérjek gépészmérnökként?
-BME Gépgyártástechnológia mesterszakos specializációs diploma
-Társalgásszintű angol nyelvtudás
-Catia,Inventor,Creo,Solidworks,SolidEdge,Autocad magasszintű ismerete
-Boschnál töltött gyakorlat kiváló minősítésű ajánlólevéllel
-Főképpen CAm/CAM mérnöki feladatok ellátása a gyakorlati időtartam alatt.
Ezek tudatában milyen kezdőbért kérnétek? Budapest és környéke vagy Székesfehérvár és környéke lenne a cél. Nemsokára végzek úgyhogy ideje nagyjából átlátnom a dolgokat :)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én ismeretségi körömben (3-4 fő) Budapesten a gépészek MSC-s papírral nettó 240-330 Ft-al kezdtek az iskolából kikerülve.
Befolyásolta a megpályázott pozíció és a nyelvtudás!
Cégmérettől is függ. Nekem egy ismerősöm gyakornokként dolgozott az Audiban 6 hónapig, ekkor minimálbért kapott, utána felvették főállásba és a fizetése nettó 200 főlé emelkedett (Bsc-vel). Két éve dolgozik ott, de a fizetése már a nettó 400-at súrolja.
Szerintem is a bruttó 300-400 közötti összeg teljesen reális.
Szia!
A bruttó 300.000 az a minimum. Annál alább semmilyen cégnél nem érdemes menni. Innentől kezdve viszont már tényleg a cég mérete, jellege, és a leendő feladat fogja meghatározni, hogy mennyi az annyi. Azt javaslom első körben legyen benned alázat a szakma iránt és ne akard halálra keresni magad 0 munkával, ha több lehetőséged van akkor inkább a szakmait válaszd, mint a többet fizetőt, vagy kényelmesebbet..
pl. inkább menj el egy céghez egész nap CAD-ezni meg CAMezni bruttó 300 kezdővel, mint egy multihoz excelben írogatni meg lótifutit játszani br. 350-ért, még akkor is ha ez nem tűnik logikusnak.
Később meglesz a gyümölcse.
(azért bruttó 350-400-nál többre kezdőként sehol ne számíts)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!