Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan találtátok meg az első...

Hogyan találtátok meg az első állásotokat?

Figyelt kérdés

Szokásos problémám van. Mindenhol a tapasztalt embereket keresik. Ha nagy ritkán behívnak interjúra, vannak ott ilyen emberek is. Persze inkább őket veszik fel... :(

Hogy szerzek így tapasztalatom? Jelentkeztem gyakornoknak is már. Vissza se írtak...

Diplomám van, de azon agyalok megpályázok valami árufeltöltő/raktáros állást. Hátha oda jó leszek...

Amúgy nagyon el vagyok keseredve már :(

2010. máj. 9. 10:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

nem mind1, h PONTOSAN mihez mennyire hogyan értesz, ezért kérdetem ,hogy az sztechen belül mihez, ha nem tudod lebontani részletekre, akkor nem lehet spéci dolog.

másrészt nem mind1, h hol laksz melyik városban.

az kevés, h be vagy jelentve munkaügyibe, teperni kell érte, ha nem kapkodnak érted.

ha spéci sztech szakhoz értesz, akkor taníthatnál mint magántanár, vagy jelentkezhetnél valami érettségi utáni suliba, mint pl a SZAMALK, Computerschool, stb.

a betanított melók, meg gyártósori melók, stb azért nem egyszerű, mert tele az ország képzettlen emberekkel, illetve olyan diplomásokkal akik csak vagy lógásból diplomáztak, vagy meggondolatlanul, pl közgáz meg hasonló szakmákban amivel szart se tudnak kezdeni, így ők is mennek az alap melókra. és ergó, ha sok a tanulatlan ember és a sok diplomás i oda megy abba a csoportba akkor egyértelmű, h az a piac telített lesz. így ebben a részben neház tanácsot adni. teperni kell nagyon.

2010. máj. 9. 21:47
 12/15 A kérdező kommentje:

A programozás nem megy, de egy gépet szét-össze tudok rakni.

Office is megy jól, de szinte bármilyen programot gyorsan megtanulok kezelni.

Amúgy nyiregyi vagyok, a környéken keresek munkát.

Tudom hogy mindenhol,(de sajnos errefelé különösen)nehéz....

2010. máj. 9. 22:08
 13/15 anonim ***** válasza:

gép össze és szétszerelés elég kevés, azt már lassan 14-15éves korukban is tudják a gyerekek. office, programok nem ártanak, viszont tanári képzéshez eléggé kevés szerintem, az a gond.

nem akarlak elkeseríteni, igazából eléggé valószínű, hogy így nem fogsz tanári állást találni, és ezt minden rossz szándék nélkül írom.

ha tanár akarsz lenni, akkor valamihez erősen kellene értsél spécin. ez így viszont véleményem szerint kevés.

mindenesetre így tényleg az a gond, hogy a sok képzetlen emberrel állsz egy sorba azon a piacon amin többszörös túljelentkezés van.

ebben az esetben talpraesettség kell. pl mit veszíthetsz azzal, hogy végigjárod az összes közelben lévő tesco-t auchant- stb, és egyéb hipermarketeket, h van e valami meló. max elhajtanak, de legalább megpróbáltad.

ezenkívül egy jó tanács. Ha valóban érdekel a számítástechnika, és ha már úgyis van diplomád, akkor a szabadidőben képezzed magad valamire rá amiből erős lehetnél. programozás, vagy grafika, linux ismeretek, stb...

informatikában a legkönnyebb tapasztalatokat szerezni valódi munkahely nélkül is.

miből írtad a diplomamunkádat?

(tudom ,h mi a kérdés, de próbállak megérteni, látni, hogy mit tudsz, és esetleg úgy adni tanácsot, de persze ha gondolod leállok, mindenesetre nem fogsz sokra menni az eredeti kérdéssel, abból sok hasznod nem lesz szerintem, így önmagában)

2010. máj. 9. 22:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

A kérdés az, hogy mit szeretnél csinálni. Amit tanultál, vagy a megszerzett tudást, és tanulási igényt felhasználva, a mai világban a lehetöségeket megragadva, akár más szakmába is betekintenél.

Vannak lehetöségek, a kérdés az , hogy mi a célod.

Tudod segiteni. Irj, ha érdekel.

üdv.

2010. máj. 10. 16:45
 15/15 anonim ***** válasza:
Én vettem egy lapot és leírtam, hogy milyen munkát szeretnék. Nem túl konkrétan, csak hogy milyen feltételek teljesüljenek. Minden nap amikor eszembe jutott, felolvastam magamnak és 2 héten belül jött is egy lehetőség. Felvettek és minden amit leírtam, megvalósult. Ez nem kamu, nem babona,amit szeretnél, arra összpontosíts pozitívan és eljön!
2010. máj. 18. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!