Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kell számolni a vasárna...

Hogyan kell számolni a vasárnapi bérpótlékot?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy vasárnapi munkavégzésre 50% bérpótlék jár, kereskedelemben dolgozom.

Hogyan számolhatom ezt ki pontosan mennyi ez az összeg?

161,250 ft a bruttó alapbérem, ennek 107,231 a nettója.

176 órát dolgoztam összesen, ebből 3 nap vasárnap, ami 25,5 óra munkát jelentett.

Helyes, ha az az összeg jött ki, hogy 11681 ft (bruttóban), ami 7768 ft nettó, vagy teljesen máshogy kell számolnom?

2017. febr. 14. 12:34
 1/2 anonim ***** válasza:
Jól számoltad, egy dolog kivételével; vasárnapi pótléknál nem nézik hogy hány munkanap volt ténylegesen, hanem 174-el osztanak, kivéve ha a kollektív szerződés máshogy rendelkezik. De az eltérés párszáz forint csak, a havi munkanapok számától függően le vagy felfelé.
2017. febr. 14. 14:28
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy a munkanapok maga nem számít, csak az óraszám, csak úgy megjegyzésként írtam hogy 3 munkanap volt, és utána írtam, hogy óraszámban ez mit jelent.

Tehát lényegében akkor a bruttó fizetésemet elosztom a havi kötelező óraszámmal. Így kijön hogy egy órára mennyit kapok. Ezt beszorzom annyival, ahány órát dolgoztam vasárnap és a végeredményt osztom kettővel.

Így megkapom a bruttó bérpótlékom.

Persze tudom én hogy tudják a könyvelők hogy is kell ezt számolni, de pár dologba észrevettük már fizupapíron, hogy félrekalkuláltak. Nem árt utánaszámolgatni, hogy jól van e.

2017. febr. 14. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!