Hogyan kell számolni a vasárnapi bérpótlékot?
Azt tudom, hogy vasárnapi munkavégzésre 50% bérpótlék jár, kereskedelemben dolgozom.
Hogyan számolhatom ezt ki pontosan mennyi ez az összeg?
161,250 ft a bruttó alapbérem, ennek 107,231 a nettója.
176 órát dolgoztam összesen, ebből 3 nap vasárnap, ami 25,5 óra munkát jelentett.
Helyes, ha az az összeg jött ki, hogy 11681 ft (bruttóban), ami 7768 ft nettó, vagy teljesen máshogy kell számolnom?
Igen, tudom, hogy a munkanapok maga nem számít, csak az óraszám, csak úgy megjegyzésként írtam hogy 3 munkanap volt, és utána írtam, hogy óraszámban ez mit jelent.
Tehát lényegében akkor a bruttó fizetésemet elosztom a havi kötelező óraszámmal. Így kijön hogy egy órára mennyit kapok. Ezt beszorzom annyival, ahány órát dolgoztam vasárnap és a végeredményt osztom kettővel.
Így megkapom a bruttó bérpótlékom.
Persze tudom én hogy tudják a könyvelők hogy is kell ezt számolni, de pár dologba észrevettük már fizupapíron, hogy félrekalkuláltak. Nem árt utánaszámolgatni, hogy jól van e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!