Internetes hirdetesen valakit atbasztam a google fiokjaval ez ellen indithato eljaras szemekyes adatok ellopasaval?
"Gratulálok!!!"
Kiskorú létedre csalsz, adatokat lopsz és ocsmáűnyul beszélsz.
Remélem, tényleg rád hoznak egy rendőrt, hogy rájöjj: nem ez a megfelelő út az élethez. Ja,de, bocs: a börtönélethez ...
" Mit szoltok az ugyhoz?" - azt, hogy szégyelld magad, de nagyon!
"indithato ez ellen eljaras a fent kozolt tenyek alapjan?" Igen, indítható. Semmiféle félreértés nem történt, becsaptad.
Tehat az eliaras szemelyes adatokkal valo visszaeles akart lenni. Megkerrem hogy rendorkent irja le nekem az ebbe tartozo pontokat. Le is irta egy masolatot az internetrol amit en is megkaptam megpedig ez:219. § (1) Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva
a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel, vagy
b) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja, vétség: 1 év.
(2) (1): aki a személyes adatok védelméről v. kezeléséről szóló tv-i rendelkezések megszegésével az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget, és ezzel más v. mások érdekeit jelentősen sérti.
(3) 2 év: különleges adatra.
(4) bűntett: 3 év: hivatalos személyként vagy közmegbízatás felhasználásával.
A bcs. Jogi tárgya az érintett személyes adatai megismeréséhez és biztonságos kezeléséhez, őrzéséhez fűződő jog. Elkövetési tárgya a személyes adat.
"o is hirdette a fiokjat kiskoruan,"
"Egy gyerek egy internetes hirdetest adott fel,egy jatekrol..."
Nem a fiókját hirdette, hanem egy játékot.
"Nem is volt eltervezve hogy kifizetem," - gyerek, Te annyira lüke vagy, hogy azt tanítani kéne!!! Ezzel, hogy ezt leírtad, be is ismerted, hogy ELŐRE MEGFONTOLTAN CSALTÁL. - íme, máris van bizonyítéka a rendőrségnek :D
"Es keresemre nem ugy hogy azt irja anyamnak hogy bocsanat felreertes tortent,viszlat!?"
Nem. Úgy működik, hogy bemennek a rendőrségre és feljelentenek úgy, hogy nem is tudsz róla. Majd alkalomadtán kapsz egy idézést a rendőrségtől - akkor máűr fogsz tudni róla.
Internetes csalásoknál nincs olyan, hogy ilyen ország, olyan ország - ez nemzeteken átnyúlik és minden országban TILOS más adatait feltörni, ellopni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!