Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minden álláskereső ezt tapaszt...

Minden álláskereső ezt tapasztalja? (Lent)

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag semmilyen választék nincs az állások között, 90%-ban csak a kereskedelemben lehet elhelyezkedni, ha nem akarsz eladó, pénztáros, call centeres vagy JAVA developer lenni, akkor bizony semmit nem fogsz találni.

Hiába vagyok utolsó éves egyetemista (nem gazdasági szakon), és van 2 nyelvvizsgám, napi 14 órát kellene mosogatnom 10 ezer forintért...

Más is ezt tapasztalja vagy egyedül vagyok?

2017. febr. 4. 20:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem, rengeteg pozícióban keresnek embereket, de az is igaz, hogy éppen változóban van a világ.

Bizonyos szakmák eltűnőben/átalakulóban vannak, más szakmákból meg kifutott egy-egy generáció, vagy a válság megtépázta őket (pl rengetegen hagyták ott a válság alatt 0-ra zuhanó építőipart, és egyelőre nem térnek vissza, hiába emelkednek a bérek).

A nemzetközi tanulmányok szakkal fogalmam sincs, hogy mit lehet csinálni, de sok év multinál dolgozás után nem nagyon rémlik, hogy kerestünk volna ilyen embert piaci céghez.

Innentől 3 út áll előtted. Megtalálod Te, hogy mire kellhet ez a diploma, vagy keresel valami társterületet (pl 2 nyelvtudással SSC-k tömegével vesznek fel diplomás, de nem szakirányú végzettségű embereket).

A harmadik út pedig, hogy elfogadod, hogy ez a diploma pont annyit ér, mintha érettségid lenne, és igen, elmész árufeltölteni vele.

Én azt ajánlom, hogy próbálkozz társterületekkel, több tanár, bölcsész, nyelvész, társadalomtudós ismerős dolgozik SSC-ben, mert a saját szakmájukban nem találtak fizető munkát.

2017. febr. 5. 10:19
 12/19 anonim ***** válasza:
83%
2 nyelv folyékony ismeretével SSC..kb 35 éves korodig, aztán a nagy nihil...
2017. febr. 5. 11:32
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
@Esztéta: A kérdező pontosan az első munkahelyének megszerzése/minősége miatt aggódik. Ügyes vagy, hogy esztéta létedre átlag feletti fizetést tudhatsz magadénak. Lehet kapcsolatok miatt, vagy olyan a tudásod, vagy van olyan képességed, ami miatt kellettél a munkahelyedre. De azért feltételezem nem esztétaként dolgozol...
2017. febr. 5. 14:42
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

érdekes dolog ez a nézőpont "izé":

én pont azt tapasztalom, hogy tök jó állásod lehet AKÁRMIRE felvesznek ha AKÁRMIBŐL van diplomád. Valamiért lesz*rják, ha van szakmai tapasztalatod és netán még azt a szakmát is tanultad (mondjuk emelt szinten) és fingod is van hozzá, neeem. Legyen papírod, majd mi megmutatjuk.

Tipikus, amikor ezt látom: Feltétel (felsőfok, nincs preferált szakirány) Előny (konkrétan felsorolják azt, ami az adott feladatkörhöz elengedhetetlen és papírom van róla)

Ismerek szociológust, aki a médiában műsorokat gyárt és köze van a papírjához? nem. Felvették? mert bármiből lett papírja.

De ismerek bölcsész és más büfészakost is, akik elég jó dolgokat csinálnak, ami totál eltér a papírjuktól

2017. febr. 5. 14:53
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőm miatt elég sok bölcsész, társadalom kutató és hasonló diplomást ismerek.

Azért azt a kedves esztéta hozzászóló kedvéért mondom, hogy kb 10-15%-uk akinek ez összejön. Tehát nem mondom, hogy lehetetlen, de a többségüknek sajnos nem megy a váltás, pedig én is mikor megismertem a lányt, akkor mindig arra a 10-15%-ra mutogattam, írtam neki jobb életrajzot, készítettem interjúra, egy idő után rá kellett jönnöm, hogy a mázlista 15% marha magas lóról beszél, de a maradék 85%-ak egy antropológus vagy kultúraszervező diplomával nem jön össze az 500 pénzes banki/ipari állás, akkor sem, ha természetesen van példa mindenre (hiszen itt vagy pl te is)

2017. febr. 5. 14:56
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Van pár hely Magyarországon ahol jól lehet keresni, de aki nem itt lakik az megszívta. Nyugat-Magyarország, Győr, Szfvár, BP azt jó napot. Bácska, Békés, Somogy, Baranya stb semmi lehetőség. Vagy ami van, ott annyit fizetnek hogy az pont arra elég hogy legyen kajára.
2017. febr. 5. 15:03
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Alig pár ember dolgozik azon a konkrét területen, amin végzett. Villamosmérnök ügyvezető SSC-ben, földrajz szakos osztályvezető ügyfélszolgálaton, az egyik legjelentősebb magyar startup irodavezetője 8 osztályt végzett. Beszélni kell valami nyelvet, jó ha van egy random diplomád, de az igazán zsíros állásokhoz nem szakma kell, hanem gürizés, meg kitartás. Simán mérnökként vagy infósként Magyarországon 1 millió nettó felett alig keres valaki, vezetői beosztásokban meg a kutyát nem érdekli, hogy könyvtárinformatikus vagy 100+ fős részlegek vezetésénél már bőven többet kapsz.
2017. febr. 5. 15:56
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy egyes emberek miért nem néznek utána hogy mi az amit érdemes tanulni akár egyeteme akár főiskolán akár középiskolában akár szakmunkásképzőben.

Pl. én 2 hónapos okj szaképesítésel 8 órában cafetériákal együtt nettó 200 ezeret megkeresek, igaz hogy előtte 1 évig szívtam egy másik helyen hogy tapasztalatot szerezzek és hogy fel tudjak mutatni valamennyi referenciát de úgy érzem megérte mert tudtam válogatni a jó helyek közül.

De szerintem az első éveket minden munkakörben meg kell szívni, már ha lehet benne előrelépni.

2017. febr. 5. 17:06
 19/19 anonim ***** válasza:
utolsó: amúgy mi az a szakma? Ugye nem heggesztő?
2017. febr. 6. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!