Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minden álláskereső ezt tapaszt...

Minden álláskereső ezt tapasztalja? (Lent)

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag semmilyen választék nincs az állások között, 90%-ban csak a kereskedelemben lehet elhelyezkedni, ha nem akarsz eladó, pénztáros, call centeres vagy JAVA developer lenni, akkor bizony semmit nem fogsz találni.

Hiába vagyok utolsó éves egyetemista (nem gazdasági szakon), és van 2 nyelvvizsgám, napi 14 órát kellene mosogatnom 10 ezer forintért...

Más is ezt tapasztalja vagy egyedül vagyok?

2017. febr. 4. 20:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Valójában ennél kicsit árnyaltabb a dolog, gyakran keresnek operátorokat, logisztikusokat(logisztikai asszisztenst) és kereskedelemben/pénzügyi szektorban se csak eladó vagy pénztáros lehetsz... vagyis lehetnél, mert most látom, nem gazdasági szakot végeztél, azokhoz meg diplomát kérnek. Ja, és nem csak Java programozókat keresnek, más programnyelveket is kell tudni. ;)
2017. febr. 4. 20:55
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Recepcióst nem találtál? Pedig az is van sok és nyelvvizsgával még esélyed is lenne...
2017. febr. 4. 21:03
 3/19 anonim ***** válasza:
85%

Nem hinném, hogy minden álláskereső ezt tapasztalná.

Leírtad, hogy milyen szakra nem jársz, de azt nem, hogy milyenre igen...Ha pl. esztétika szakos bölcsész vagy, akkor tényleg hiába vagy utolsó éves egyetemista.

2017. febr. 4. 21:28
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Én azt tapasztalom, hogy vidékiként nem sok esélyem van szakmámban elhelyezkedni.

Itt. ebben a megyében mehetsz "gyártás/termelés" akármire, mehetsz képviselőnek, értékesítőnek...

De a szakmámban itt nem nagyon van esély, Bp-n lenne talán, de oda ugye nincs pénz felmenni.

2017. febr. 4. 21:36
 5/19 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%
Építőiparban most mindenhova keresnek embert az utolsó kulimunkástól a szakmunkáson át az irodai alkalmazottakig.
2017. febr. 4. 21:50
 6/19 A kérdező kommentje:
Nemzetközi tanulmányok szakos hallgató vagyok, nem túl konkrét szak, nem ad szakmát.
2017. febr. 4. 22:32
 7/19 anonim ***** válasza:
61%

Miért nem tanultál piacképes szakmát ? Az egyetemi évek alatt nem tűnt fel, hogy arra a tudásra nincs nagy kereslet a gazdaságban ?

Ez a baj az elvarázsolt ifjúsággal. Az én lányom is balerina akart lenni. Mondtam neki, hogy majd ha lesz egy tisztességes szakmája amiből meg tud élni akkor szabadidejében lehet balerina. Most közgazdász és keres annyit, hogy jut mindegyik hobbijára.

2017. febr. 4. 22:47
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. Nem tudom hol élsz, de a fővárosban ezzel a diplomával nem veszett az ügyed. A beszerzés,logisztika felé is nézelődhetsz, kormányzati állások között is lehet megfelelőt találni ill. talán még pályázatírásban el lehet vele helyezkedni.
2017. febr. 4. 22:56
 9/19 anonim ***** válasza:
56%

A fővárosban!

Akinek nincs lakása ott az úgy indul, hogy albérlet 150 + rezsi. Bérlet egy 10es.

2017. febr. 5. 07:03
 10/19 anonim ***** válasza:
77%

@3 Esztétika szakos szabad bölcsészként szereztem diplomát, most 550k bruttó az alapbérem + cafetéria + évi 10% bónusz, plusz a túlórák, van 16 beosztottam és nem vagyok még 30. Az elvégzett szak tud segíteni, de csak az első munkahely megszerzésében, utána mindenki maga alakítja a jövőjét.

@kérdező: keine panik, ha beszélsz nyelveket, akkor hamar lesz munka. Kezdj el profession.hu-n annyira rákeresni, hogy English/German/French/Spanish speaking. Ennél jobban nem is kell specifikálni, lesz rengeteg állás, egyik sem fizet nettó 200 alatt és egy csomóra várnak pályakezdőket.

2017. febr. 5. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!