4 órás munkaviszony esetén elvárhatják-e a 8 órás rend szerinti felmondási időt csak mert eddig így dolgoztam félfeketén?
Csűrcsavaros kismagyar sztori. A képlet a szokásos cég felvesz 4 órában papíron, de 8-at kell dolgozni, 4 óra után kapom a pénzt utalva a többit meg zsebbe. A napi + órák semmiféle papíron nem szerepelnek de a cégnél mindenki így van, 4-6 óra, de közben 8-10.
A zsebpénz meg akadozott nem jött csonkán stb. Elhatároztam itthagyom az egész homokozót.
Felmondtam, és a felmondási időt le kell tölteni. És berendeltek napi 8 órába és meg azt mondtam szó se lehet róla, 4 órás papírom van, a felmondási idő 30 nap, rendben van, de 4 órába mert erről szól a szerződésem. A fekete órákat nyilván nem kérheti rajtam számom.
Ilyenkor kinek van igaza?
Jogilag neked.
De ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy feketén már ledolgoztad a felmondási időt előre nemhogy 30 napra, de sokkal többre, szóval felejtse el.
"berendeltek napi 8 órába"
Hivatalos formában megtehetik, de akkor a napi 4 órán túli időszak már túlórának számít nálad, és aszerint jár a bérezés is.
De ha ez arról szól, hogy minden menjen úgy, ahogy eddig, akkor nem vagy köteles 8 órát ott dolgozni csak azért, mert ezt már megszokták.
Rendelje el papíron a túlmunkát (4 órán felüli) a munkáltató! Akkor köteles vagy menni, de a bér számfejtése is aszerint kell, hogy történjen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!