Melyik állást válasszam? (villamosmérnök)
Tudom, hogy nekem kell dönteni, de néhány jó tanácsot meghallgatnék.
1. állás
-villamos tervezői állás
-havi nettó 210e + teljesítmény bér
-bruttó 160e bejelentve
-8.00 kezdés 17.00-ig
2. állás
-műszaki előkészítői állás
-havi nettó 260e + 20e cafeteria
-7.00 kezdés 15.30-ig
Ki melyiket választaná és miért? Az elsőnél a teljesítmény bér eléggé zsákbamacska, viszont a másodiknál picit korai a kezdés. Persze hosszú távban gondolkodom, melyikkel mehet többre majd a későbbiekben? Egyébként jelenleg ~2 éves villamos tervezői tapasztalatom van.
2.-at.
Nagyobb fizu, be van jelentve, összesítve sokkal jobb. Én korábban járok melózni, hidd el hozzá lehet szokni, és sokkal többet ér a délutáni időd, mert akkor még általában az ember tud valami hasznosat csinálni.
Viszont 2 éves villamosmérnöki tapasztalattal a bruttó 400 (annak a nettója kba 260) nem kevés kicsit? Nyelvtudásod van mellé? BSc vagy Msc?
Nézd meg azt is,hogy melyik cég mennyire régi, milyen referenciái vannak, mely munkákban vettek részt idáig/mostanában.Mi lenne a munkaköröd, milyen feladatokkal, melyből tudnál többet profitálni.
Szakmailag nem biztos, hogy az első jobb, hiába a megnevezés "villamostervező" De ha presztízsből fontos, hogy mi a megnevezés...
A második ugyan titulusban "lentebb" érezheted, de anyagilag is biztosabb, több a szabadidőd (később akár maszek tervezésre is) és talán többet is tanulhatsz. Hiszen egy műszaki előkészítő mondhatja azt, hogy oké, ezt az x feladatot már tudom, kérnék egy 3x-eset vagy egy y-os nehézségűt.
(mondjuk nálunk a tervezők annyira elvannak, hogy kb. csak 8-9 felé szambáznak be, aztán vagy itt vannak délután 5-ig vagy nem. Általában "hazaviszem a melót" van)
Én, laikusként a másodikat választanám így az adott információk alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!