Megéri kimenni dolgozni Angliaba?
Három éve még azt mondtam volna igen vágjál bele.
Viszont annyi minden változott, hogy hiányos nyelvtudással, szakismeret nélkül(bár nme tudom milyen a nyelvismeret szinted) nem érdemes.
Plusz elég sok kezdő töke is kell.
Szerintem London is megéri 2 embernek. Mert akkor az egyik fizetést félre lehet tenni.
Én alapszintű nyelvtudással dolgozom irodában, párom szakma nélkül étteremben. Annyi ember van itt, és annyi munkalehetőség, hogy szinte bárkit bármire felvesznek. Nagyon könnyű elhelyezkedni.
Nálunk nagyjából így néz ki a költségvetés (ez London, vidéket nem tudom):
Studio lakás bérleti díja, rezsivel: 600£/hó
Kaja+tisztasági 2 főre: 400£/hó
Munkába járási költség, busz+metró 2 főre: 250£/hó
Egyéb (ruha, kondi stb.): 100£/hó
Szóval ez így el is visz egy teljes fizetést. Ha egyedül van valaki, akkor esetleg azon tud spórolni, hogy csak szobát bérel, illetve a kaja és a bejárási költség ennek a fele. Ha vendéglátásban dolgozik valaki, akkor kajára alig kell költenie, mert adnak enni a munkahelyén. Illetve ha semmi extrára nem költ: nem vesz ruhát, nem megy sehova, akkor még azon is egy 100 fontot lehet spórolni. Tehát kb. havi 500 fontot egyedül is félre lehet tenni Londonban, de akkor hosszútávon elég depis lehet, hogy ki se mozdul otthonról (maximum csak abba a zónába, ahova bérlete van, tehát a munkahelye környékén) és idegenekkel kell osztozni a konyhán és a fürdőszobán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!