Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen típusú közmunkákra...

Milyen típusú közmunkákra lehet jelentkezni? Illetve hol lehet ezt megtenni?

Figyelt kérdés

Szóval van egy érettségim, egy középfokú angol nyelvvizsgám, valamint egy bsc diplomám. Október óta nem találok állást, így arra jutottam, hogy elmennék közmunkára, legalább kezdjek magammal valamit + az a kevés pénz is jól jönne.

Az lenne a kérdésem, hogy csak fizikai munkát végezhetnék vagy van irodai is? Hol lehet jelentkezni?

2017. jan. 29. 20:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Létezik iroda is de sajna nem tudok segíteni vidéki lévén. (itt csak fizikai van) Merre laksz hogy ennyire nincs munka?
2017. jan. 29. 20:15
 2/7 anonim ***** válasza:

Az önkormányzatnál tudsz jelentkezni

Van szellemi munka is, mostanában divat, hogy kirugdossák az irodistákat az egyszerűbb munkákból, és közmunkásként visszaveszik őket, vagy azt aki el tudja végezni.

Jelentkezni viszont nem nagyon lehet konkrétan semmire, majd ők adnak valamit, ha mázlid van akkor diplomásként valami meleg irodai alapmelót ha peched, akkor diplomásként ároktakarítást.

Btw, ha ennyire kell a meló, akkor miért közmunka, egy Tesco még mindig ezerszer jobb perspektíva, és folyamatosan keresnek embert.

2017. jan. 29. 20:15
 3/7 A kérdező kommentje:

Akkor nem a munkaügyi hivatalba kell mennem, hanem az önkormányzathoz?

Egyébként azért érdekel, mert korábban már ajánlottak irodai jellegű közmunkát nekem, havi nettó 66 ezer forintos fizetésért, de akkor még álláskeresés elején ezt nem fogadtam el. Azóta pedig eléggé bánom.

TESCO-ban azért nem gondolkozom, mert ott 3 műszak van, amit nem nagyon bírnék, a közelben nincs is, valamint annyira nem is nekem való a vásárlókkal való mindennapos interakció. És ráadásképp nem fizetne sokkal többet.

2017. jan. 29. 20:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Egyébként Nyíregyháza.
2017. jan. 29. 20:26
 5/7 anonim ***** válasza:

A közmunka totális zsákutca. Most lehet, hogy nem fizetne többet egy Tesco, de ott legalább van lehetőség akár valami mást megcsípni kereskedelmen belül, akár folyamatosan dolgozni.

A közmunka a kormánytól függ, bármikor úgy dönthetnek, hogy ennyi volt, bármikor közölhetik, hogy holnap ne gyere, a tesco viszont emberhiánnyal küzd folyamatosan

Ezt a közmunkát még jobban fogod bánni, mint,hogy nem fogadtad el azt az irodai melót. A közmunkánál semmi nem mutat rosszabbul egy életrajzban.

2017. jan. 29. 20:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Szeptemberig mennék közmunkára, aztán folytatnám az egyetemet MSc képzésen. Szóval nem akarok ott leragadni, de azért bőven jobb egy irodában ülni 8-16ig, mint a TESCO-ban vagy gyárban rohangálni 12 órás műszakokban hajnalban és éjszaka. Ha lenne családom, akit el kell tartsak, akkor biztos nem közmunkára mennék, de most az a 20-30 ezer forint nem oszt nem szoroz...csak kezdjek valamit.
2017. jan. 29. 20:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Munkaügyi menj, onnan tudnak kiközvetíteni, nekem aug. végén mikor bent jártam, hogy 10 hónap munkanélküliség után ajánljanak akkor valami közmunkát, az ügyintéző felsorolt vagy 7 különféle hivatalt, céget, ahova irodai munkára lehet menni, végül az elsőre fel is vettek.
2017. jan. 30. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!