Aki dolgozik az nem ér rá pénzt keresni?
Attól függ milyen munkakörben dolgozik!
Nem a világ fog az emberhez alkalmazkodni hanem az embernek kell a világhoz alkalmazkodni.
Gyakran a szellemi munkát sem fizetik meg tisztességesen.
egyszerűen nem végezhet mindenki magas hozzáadott értékű munkát! Más munkaköröket is el KELL végezni.
Lehet te is az a fajta vagy aki lenézni a nem diplomást, a szakmunkást.
Lehet, hogy a sztárügyvéd,a légiirányító meg a szoftverfejleszető állások jól fizetnek,de mi lenne ha mindenki csak ilyen munkát akarna végezni és másra nem lenne hajlandó?
Ha csak józan paraszti ésszel belegondolsz(nem tudom van-e paraszti eszed,mert lehet sznob diplomás vagy) aki fizikai munkát végez annak bizony több kalóráira,jó minőségű kajára van szüksége. Többet vesz ki a testből, mint ülni a számítógép előtt.(tudom,mert csináltam mindkettőt már)
Na az ő fizetésük gyakran nem elég arra,hogy rendesen táplálkozzanak. És csak az evésről van szó.
Ha erre is alig van akkor vajon másra?
"egyszerűen nem végezhet mindenki magas hozzáadott értékű munkát! Más munkaköröket is el KELL végezni.
"
Ez egy nagyon nehéz téma. Pl egy kenyérgyárat nézzünk példaként. Úgy vannak vele az emberek hogy "hát ugyanezért az árért amiért vesszük a terméket, fizessenek dupla fizetést". DE ezt mégis hogyan? Mindig olyan szép hallani hogy emelik a minimálbért, de ezt az emberek fogják megfizetni. (olcsó kis propaganda)
Sok dologtól függ azért a fizetés is. Pl nem ugyanúgy fizetnek egy fővárosi meg egy kisvárosi boltban. Ez annak is köszönhető hogy mégis mekkora a lakosságszám....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!