Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az informatikai rendszer...

Gurbai dávid kérdése:

Az informatikai rendszer üzemeltetető milyen szakma es mennyi a fizetése egy informatikai rendszer üzemeltetetőnek?

Figyelt kérdés
Neten is néztem de nem találtam semmit.Remélem tudtok segiteni fontos lenne.

2017. jan. 23. 15:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem stresszes.

Másrészt nem mindegy, hogy egy általános iskolában dolgozol vagy valami komolyabb helyen.

Annyiból jó, hogy van hová fejlődni szakmailag, így a fizetésed is nő.

2017. jan. 23. 16:40
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Egy kifejezetten jó szakma, de ahogy írta is az első nagyon nem mindegy, hogy ezt hol csinálja. Az olyan top helyeken mint az SAP, BT, Citi egy üzemeltető pozíció akár bruttó 800 ezer forintot is jelenthet.
2017. jan. 23. 16:56
 3/16 A kérdező kommentje:
És nehez ilyen helyekre bejutni? Köszönöm a válaszokat!
2017. jan. 23. 17:38
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mivel egy SAP üzemeltető képzése milliókban mérhető, tanfolyamok nélkül meg csak "terepen" lehet megtanulni, ahova nehéz bekerülni tudás nélkül.

Ugyanez igaz az összes érdekesebb dologra.

Ezzel együtt a legtöbb iskola kb ilyen windows telepítgető, szerver újraindítgató üzemeltetőket képez, ha valaki magától nem rágja bele magát, vagy nincs nagy mázlija, hogy képzi a munkahelye, akkor annak az említett sok százezres fizetésnek a töredékére számíthat, ha egyáltalán sikerül elhelyezkedni.

2017. jan. 23. 18:19
 5/16 anonim ***** válasza:
2.-es válaszoló vagyok. Nem nehéz bejutni igazából manapság mivel hiány van. Egy gazdaságinformatikai diploma tárgyalás szintű angollal elég jó kiindulási pont.
2017. jan. 23. 19:13
 6/16 A kérdező kommentje:
Egy OKJ-és rendszerüzemeltető szakmával milyen killátások vannak az elhelyezkedésnél?
2017. jan. 23. 19:51
 7/16 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Én nem dolgozok már ebben, de volt hozzá közöm és nagyjából a lényeg az, amit már mondtak, hogy nehéz megindulni, mert ha van is papírod, komoly helyre nem fognak felvenni, mert mindenki tudja, hogy ezek a képzések(hiába több százezer forint) szart se érnek, mert kb mindent megmutatnak egyszer meg elmondják és ennyi.Ez meg kevés, szal tényleg az van, hogy kb elmész egy középiskolába, ahol örülnek, hogy végre valaki eljött 90 ezerért, persze cserébe a kutyát nem fogja érdekelni, hogy egy hét alatt rakod össze azt, ami egy profinak egy óra. Max a gyerekek nem nyomják a szövegszerkesztést.Aztán ha mákod van, lesz egy olyan kollégád, aki esetleg ezt azt meg tud mutatni, meg ha jó az angolod, meg tudsz nézni dolgokat a neten vagy esetleg itt még belefér, hogy kipróbálsz dolgokat. Utána már elmehetsz mondjuk egy hálózatüzemeltetői vizsgára, arra is úgy, hogy nyomod a self studyt(otthon összeraksz valami kisebb rendszert, gyakorolsz).Ha ez meg van, akkor már talán elmehetsz egy normálisabb helyre mondjuk 150-200 ezer nettóért.

Ott megint vagy lesz, aki tanítgat vagy lesz majd a rutin, általános feladatok, itt már jobban meg lesz kötve a kezed.

A cég nagyon nem szeret küldeni vizsgára, képzésre, mert tudják, hogy utána lelépsz.

Szal a lényeg az, hogy ha képzed magad meg van, aki mutassa(mert például egy haveromat rendszergazdának vették fel, de állandóan nyaggatta a ciscosokat, aztán ráragadt pár év alatt majd elment tanfolyamra, a homályos részeket helyre tenni), akkor azért elég szépen fel lehet fejlődni aztán elmenni komolyabb vizsgákra meg képzésekre.

Utána meg jöhet a nettó 450 ezer, csak épp ott meg az lesz, hogy kb ha nem a protokoll szerint jársz el, mert épp benéztél valamit vagy úgy gondoltad, hogy másképp is működhet, akkor már jön is a főnök az őrökkel, aztán szépen kísérnek le a személyügyre:)

A lényeg az, hogy ha te most ezt tegnap kitaláltad(mert a munkaügyiben indul tanfolyam) és azt se tudod mi az az alt+f4(mert meg se fordult a fejedben, hogy egér nélkül, csak billről dolgozz), akkor inkább hagyd a fenébe, mert ide tényleg az kell, hogy érdekeljen, mert nagyon tág a tananyag, kb életed végéig tanulhatsz és ehhez tényleg az kell, hogy érdekeljen.

2017. jan. 23. 20:16
 8/16 anonim ***** válasza:

"Egy OKJ-és rendszerüzemeltető szakmával milyen killátások vannak az elhelyezkedésnél?"

Rosszak... kb 10 évvel lemaradt tudás, annak is a nagy része olyan területeken, amiknek nincs nagy relevanciája.

Jobban jársz, ha valamilyen céges tanfolyamot választasz (pl Microsoft MCP, Cisco, etc), de ezek sokkal drágábbak, így inkább érdemes egyedül tanulni rá (neten van egy csomó anyag), és csak a vizsgát fizetni.

Amennyiben érdekel az IT, és magadtól foglalkozol vele, akkor kb semmit nem fog az OKJ adni, amennyiben pedig azt gondolod, hogy majd ott megtanulod, akkor sajnos csalódni fogsz.

2017. jan. 25. 19:41
 9/16 A kérdező kommentje:
Én egy olyan közép iskolába jelentkeztem amely csatlakozott a CISCO Hálózati Akadémiához és igy az IT és a hálózati ismeretek magasabb szintűek.
2017. jan. 27. 14:53
 10/16 anonim ***** válasza:

A CISCO-s képzések már jó alapot adnak. De ott igazából nem az OKJ lesz az, amivel el tudsz majd helyezkedni, hanem az, ha sikerül megszerezned pár CISO-s tanúsítványt, azzal már el lehet indulni a pályán, és onnan már lehet specializálódni hálózatos történeten belül, lehet komolyabb irányokba indulni, és meg lehet csípni jó fizetéseket is.

Az a fontos, hogy érdeklődj a szakma iránt azon túl is, amit az iskolában tanítanak, ha tetszik a hálózat, akkor abba az irányba.

2017. jan. 27. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!