Egyetemen nézik a szakmai érettségit?
Figyelt kérdés
AZt tudom hogy a 11. és a 12. főtantárgyak jegyeit meg egy melléktantárgy jegyét nézik amiből érettségizek.Meg persze magát a vizsga jegyeket.Viszint nekem még kötelező érettségiznem szakmai tárgyból is.Szóval azt is beleveszik az átlag számításba?Vagy nézik az érettségiét? Mert mindenből jó vagyok kivéve a szakmai elmélet.(előre is köszönöm a válaszokat) :)2014. okt. 2. 21:26
1/2 anonim válasza:
Nem, nem nézik. Csupán 5 tantárgyat vesznek figyelemben, az egyetemi szak által meghatározott módon. Vannak olyan szakok, ahol például a matematikát sem számítják bele az eredményeidbe, mert két szabadon választott tantárgyat kell figyelembe venniük és a történelemmel, matematikával, magyarral és idegen nyelvvel együtt az már 6 tantárgy lenne, de csak ötöt vehetnek figyelembe. Például én annak idején jelentkeztem orvosira(nem vettek fel) és oda a biológia és a kémia is kellett, ezért matematika helyett a kémiát vették figyelembe. Tehát a szakmai tantárgyakat nem fogják. Ha csak nem olyan szakot választottál, ahova kell, de ha nem erősséged, akkor nyilván nem.
2/2 A kérdező kommentje:
köszi! :))
2014. okt. 10. 18:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!