Magyarországon mi számít jó életnek?
Fizetés /hónap
Életszínvonal
A felső osztályt ne írjátok!
Mi az ami elég egy teljesen normális/kiegyensúlyozott élethez?
Egyetértek az elsővel. Én havi 100.000 + utalványból megtudom oldani, hogy havi két alkalommal elmenjek valahova lazítani, és évente legalább egyszer elutazni nyaralni. De van olyan ismerősöm, aki 150.000 + utalványból hónapról-hónapra él.
(azt azért hozzátenném, hogy se nekem, se neki nem kell albérletet fizetni)
Netto 800.000 jön de kevès.
Tudod nem az szamit hogy mennyi a bevètel hanem hogy mennyire vagy bèkèben a vilaggal es az elettel. En nem vagyok, hanem idiota mod targyakat veszek mint minden mas idiota.
Minimum 250-300 nettó és afölötti havi bevétel.
Minimum 2 millió szabadon hozzáférhető megtakarítás.
Az EU-nak van egy indikátora, ami azt mutatja, hogy szegény vagy e. 9 pontból áll, ha 3 tétel igaz valakire, akkor már szegénynek minősül (ugye ez más más országban más-más összegű jövedelemmel kerülhető el).
Azt gondolom, ha ennek a 9 pontnak mindegyikét relatív könnyen veszed, akkor jó életed van Mo-n. Tehát nem csak kiköhögöd nagy nehezen, hanem gond nélkül teljesíted.
Ehhez szerintem saját tulajdonú lakás megléte esetében olyan netto 200-250 ezer kell, ha nincs meg a lakás, és meg akarod teremteni akkor sokkal több.
Egyébként ez a 9 pont:
-Hiteltörlesztéssel vagy lakással kapcsolatos fizetési hátraléka van
-Váratlan kiadásokra nincs fedezete
-Anyagi okból nincs telefonja
-Anyagi okból nincs színes televíziója
-Anyagi okból nincs mosógépe
-Anyagi okból nincs személygépkocsija
-Évi egyhetes üdülés hiánya
-Kétnaponta húsételfogyasztás hiánya
-Lakás megfelelő fűtésének hiánya
Ez biztos nem.
Nem tudom, nem vagyok Magyarorszag.
Én, ÉN vagyok.
Max magam velemenyet tudnam megosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!