Sok ember, hogy bírja ki, hogy évekig csak szobát bérel Németországban, Ausztriában és csak havi 1-2 hétvégére jön haza?
Felkelnek, esznek, dolgoznak, alszanak. Ez a bevett rutin hosszú évek óta. Emellett, viszont programokban, szórakozásban nem igazán vesznek részt, haza ritkán látogatnak, mert, hogy "drága", spórolnak és nem ismernek senkit.
Jó pár ismerősömnek ez a külföldi valóság és annyira megszokták, hogy már ez a természetes, észre sem veszik. Teljesen, mint valami idomított biorobotok. Az itthoni baráti körüket, pedig teljesen lenullázta a kinti lét.
Persze havi 150-300 ezret félretesznek, de elmegy mellettük az Élet, mindenből kimaradnak ami itthon természetes. Semmi más cél nincs, csak a spórolás. Ezt, hogy nem veszik észre sokan?
(Nem irigykedek senkire és nem is Balázska vagyok, csak, hogy tisztázzuk az elején).
Én csak azt írtam le amit az ismerősi körömben látok, nincs benne semmi ferdítés.
A no.1, az Isten, az életcél a munka és a SPÓROLÁS.
Többször kérdeztem kint élőket ha hazajönnek lenne-e kedvük bulizni, szaunázni egyet, azt mondják nem, mert sokat elvisz pénzben. Mondom, akkor kimegyünk páran hozzátok, biztos vannak kint jó szórakozóhelyek. "Áh tudod mennyi a belépő? 10-15 Euro és, akkor még semmit nem ittál. Mi nem járunk itt sehova" A kör bezárult.
Én nagyon nem így élem az életem (valaki kérdezte). Eleve csak 15 napot dolgozom egy hónapban és ezzel is bőven-bőven az átlag felett keresek.
Ha már megkérdezted leírom.
A szabadnapokon uszodába járok, wellnessezni, konditerembe, pizzázni, bulizni, üljünk be ide-oda, hetente többször. Tavasztól szinte minden hétvégén grillezünk az ismerősökkel. Furikázunk jobbra-balra az országban, évente többször megyünk külföldre nyaralni.
Mikor invitáljuk a kint dolgozókat (akik régen partnerek voltak ebben), akkor a következő válaszokat kapjuk:
Most ez túl nagy kiadás lenne, ez miatt nem jövök haza, lakbért kell fizetnem, stb.
És nincs igényük semmi programra se itthon, se kint.
Kint azért nem, mert drága a szolgáltatás és nem adják ki rá a pénzt. Itthon meg azért nem, mert a hazajutás lenne költséges. És ez így megy évek óta.
Pedig nem idős, hanem 20-on éves emberekről beszélgetünk.
"Eleve csak 15 napot dolgozom egy hónapban és ezzel is bőven-bőven az átlag felett keresek."
Ha ez tényleg így lenne Balázska, akkor értelmetlen a kérdés. Nagyjából a nem rossz dolog a magány ha van veled valaki kategória...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!