Jogos ez a munkáltatótól, ne is érezzem becsapva magam?
Azt mondta próbaidő letelte után emeli a bért.a munkaszerződésben viszont csak a probaidő alatti bérezes került
A próbaidő leteltével semmit nem emelt, rákérdeztem, mire meg azt mondta hogy az orszàgos béremelesek csak januari m.időtől jàr.
Holott az most pont veletlen hogy emelkednek a bérek amugy is, de nekem ő maga nem emelt akkor semmit.mert még multévben letelt a probaidőm es nekem emelt fizura járna a politikai hàtteru orszagos béremelés is ha az én munkaköröm beleesik egyaltalan.
Szoval ketszeresen lehuzva erzem magam
Vagy tévednék?
AZT MONDTA, papíron pedig MÁST ÍRT.
Te pedig hittél szavában.
Jogos a felháborodásod, ha egyetlen olyan szegény embert is ismersz, aki IGÉRNI ne tudott volna!
Azt mondta, hogy a próbaidő letelte után. Azt nem, hogy azonnal, vagy akármikor?
Az "országos béremelést" lehet, hogy félreérted. Nincs kötelező béremelés. Annyi a "kötelező", hogy a minimálbérnél (akire vonatkozik, annak a garantált bérminimumnál) kevesebbet nem lehet adni. Aki viszont elve a megemelt minimálbér fölött keres, annak nem kötelező emelni a bérét. És egyébként január elején a decemberi munkabért kapod meg. Az esetlegesen megemelt bért február elején kapod meg (az lesz a januári béred).
sajnos megteheti pláne ha kis cég.
nekem is hányszor volt már úgy, hogy papíron x ft aztán szóban mondta, hogy még ad hozzá ennyit meg annyit. Persze nem adott és szóvá tettem. Próbaidő alatt kirúgott azzal az indokkal, hogy sokba kerülök neki.
Most megint fel fog venni vkit es kezdetbenin.bert, utàna emelést ígér.nekem a béremelést betudta az orszàgos min.bér emelésnek.
Tehàt a probaidős emelés elott annyit fog kapni mint én most?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!