Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » It-service-nél minden poziban...

It-service-nél minden poziban tényleg ennyire kell a nyelvtudás?

Figyelt kérdés
Valaki aki esetleg ott dolgozik megmondaná nekem, de őszintén? Hogy ha be is került mert kellett feltételként tényleg napi szinten használni kell a nyelvet? Informatika szolgáltatáshoz képest, előbb előny ilyen cégnél ha nyelvet tudsz, minthogy be tudd kapcsolni a számítógépet.....
2017. jan. 11. 20:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Mondd ezt annak, #9, aki ritka rossz nyelvekből, de az informatika érdekli.

De azt, hogy "nem megy a nyelv", nem biztos, hogy egy olyan megérti/elfogadja, akinek nem okoz problémát.

Ok, angolul tudni kell, mégsincs az, hogy a sulikból (középsuli) az emberek min. középfokú nyelvvizsgával jönnek ki...ahhoz pénz kell.

Ha az nincs, esetleg van emelt angol lehetőség az érettséginél-ahhoz meg tudás kell, meg képesség, hogy az ember könnyedén meg tudja tanulni az angolt.

Másnak meg a matek nem megy...azt, hogy nem megy neki a matek, miért kell elfogadni? Ilyen alapon lazán hozza már az ötösöket, meg miegymást...

2017. jan. 12. 08:52
 12/24 A kérdező kommentje:
Akinek jol megy valami vagy konnyen, el sem tudja kepzelni hogy masnak igen is kevesbe! Mert azt hiszi tok egyszeruen gondolkodva hogy akaras kerdese! De ha igy is van es nem gyakorlod, az ilyenek konnyebben is felejtik am a nyelvet! Es kinek van penze magaba olni tobb 100 ezret tanfolyamra ami elkezd kopni mint a cipo talpa ha nem hasznalja!
2017. jan. 12. 09:06
 13/24 anonim ***** válasza:

Na ugye. :/

Amikor érettségiztem matekból, nem nagyon örültem a négyesnek. Ötöst akartam volna.

Más meg a kettesnek is örül, meg valami olyannal jön (talán itt gyakorin?), hogy szóbelin örül, ha összekaparja matekból a szükséges pontszámot.

Kérdésedre meg szerintem az a válasz, hogy "igen, tényleg ennyire kell". Aki valamilyen okból nem tud németül és/vagy angolul, az lehúzhatja magát a wc-n. Ennyi. Vagy keressen egy munkát, ami lehet, hogy "csak" egy gyári munka...

Keveset fizet a gyári munka, közben meg szerintem grat annak, aki a monotonitást, meg az egyhelyben állást tűri, bírja. De komolyan.

2017. jan. 12. 09:19
 14/24 A kérdező kommentje:
Azert nem ez a ket veglet van! Csak a multik jobban fizetnek es nyilvan oda akar mindenki bekerulni jobb poziba! Gyari monoton xart meg ne. Azzal akartass mar vegeztetni aki legalabb valamilyen vegzettseget megszerzett, most angol tudas ide vagy oda! Ott nem a monotonitas oli meg az embert hanem a muszakolas! Tul alltalanos ez a monotonitas duma... nem minden gyari melo "szallag melo" ez nagy tevedes
2017. jan. 12. 09:39
 15/24 anonim ***** válasza:

Hát, én két gyárban voltam.

Ha nem változtattak aznap a helyemen, akkor elkezdtem unni.

Persze csak diákmunkában volt ezekben részem, de kb. elegem van belőlük. :D

2017. jan. 12. 09:49
 16/24 A kérdező kommentje:
jó de diákmunkára ilyen helyekre raknak be ami vagy szezonális vagy ilyen egyhangú xarok. nyílván. mert ugye az állandó dolgozók ott gépkezelők, műszakvezetők meg rakodók meg ilyenek.... persze hogy xar és unalmas egyidő után.
2017. jan. 12. 09:53
 17/24 anonim ***** válasza:
Nagyon sok posztban leírtam már, itt is csak ugyanazt tudom mondani. A nyelvtudás NEM képesség kérdése. Egész Európában a legrosszabbak között van az általános idegen nyelvtudás itthon. Az egész nemzetnek nem lehet rossz a nyelvérzéke. Egyszerűen nem fogjátok fel, hogy ez mennyire fontos.
2017. jan. 12. 11:01
 18/24 A kérdező kommentje:

Én felfogom. csak munka mellett nem lehet tanulni.... meg azért sok dolgohoz nem árt egy tanár visszacsatolása... ahhoz meg pénz kell... Miért olyan embereket indítanak ingyenes nyelvképzéseken mint a kkv-sok meg munkaügyisek is kis létszámban, akiknek néha van állásuk is. pont beszéltem tegnap egy nővel a fogászaton őket is elindították ingyenes 300 órás képzésen. de ő pl ötvenegynéhány éves és már bizti nem munkát akar váltani és ezért csinálja... mondta is hogy a gyereki miatt mert ők tudnak...és neki ez ciki.

Persze, aláhúzom kell a nyelv és kész nincs mese... most is nézegettem állásokat lenne, de angol középfok kell. sajnos.... ez van.

2017. jan. 12. 11:10
 19/24 anonim ***** válasza:

Most nem a felfogásról volt szó.

A "felfogás" nem egyenlő a képességgel. Nyilván tudjuk (én is, meg a kérdező is), hogy a nyelvtanulás és nyelvtudás fontos.

De ha másból kap felmentést az ember, akkor miért ne legyen gond a nyelvek terén?

És ne feledjük azt, hogy önbizalom, meg társai... Lehet, nem egy embernek azzal van baja...De ha nem?

2017. jan. 12. 12:01
 20/24 A kérdező kommentje:
Nah jó de nyílván egy cégnél ahol kell a nyelv neked meg nem fog felmentést adni szóval most úgyis ezzel jönne majd valaki, de nyílván nem így értetted te sem... de csak magával a problémával hacsak azt nézzük hogy van aki tíz éve nem vette át a diplomát. Tíz éve hallod? ez tudod mi sok idő? :) Élkeserítő. egy közép szintet megcsinálni meló mellett, meg finanszírozva is azt. csak a vizsga valami 28 ezer komplexbe ha nem emlékszek rosszúl és még nem vettél fel órákat... jah, és az csak egy papír lesz... ezt használni is tudni kéne...
2017. jan. 12. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!