It-service-nél minden poziban tényleg ennyire kell a nyelvtudás?
Mondd ezt annak, #9, aki ritka rossz nyelvekből, de az informatika érdekli.
De azt, hogy "nem megy a nyelv", nem biztos, hogy egy olyan megérti/elfogadja, akinek nem okoz problémát.
Ok, angolul tudni kell, mégsincs az, hogy a sulikból (középsuli) az emberek min. középfokú nyelvvizsgával jönnek ki...ahhoz pénz kell.
Ha az nincs, esetleg van emelt angol lehetőség az érettséginél-ahhoz meg tudás kell, meg képesség, hogy az ember könnyedén meg tudja tanulni az angolt.
Másnak meg a matek nem megy...azt, hogy nem megy neki a matek, miért kell elfogadni? Ilyen alapon lazán hozza már az ötösöket, meg miegymást...
Na ugye. :/
Amikor érettségiztem matekból, nem nagyon örültem a négyesnek. Ötöst akartam volna.
Más meg a kettesnek is örül, meg valami olyannal jön (talán itt gyakorin?), hogy szóbelin örül, ha összekaparja matekból a szükséges pontszámot.
Kérdésedre meg szerintem az a válasz, hogy "igen, tényleg ennyire kell". Aki valamilyen okból nem tud németül és/vagy angolul, az lehúzhatja magát a wc-n. Ennyi. Vagy keressen egy munkát, ami lehet, hogy "csak" egy gyári munka...
Keveset fizet a gyári munka, közben meg szerintem grat annak, aki a monotonitást, meg az egyhelyben állást tűri, bírja. De komolyan.
Hát, én két gyárban voltam.
Ha nem változtattak aznap a helyemen, akkor elkezdtem unni.
Persze csak diákmunkában volt ezekben részem, de kb. elegem van belőlük. :D
Én felfogom. csak munka mellett nem lehet tanulni.... meg azért sok dolgohoz nem árt egy tanár visszacsatolása... ahhoz meg pénz kell... Miért olyan embereket indítanak ingyenes nyelvképzéseken mint a kkv-sok meg munkaügyisek is kis létszámban, akiknek néha van állásuk is. pont beszéltem tegnap egy nővel a fogászaton őket is elindították ingyenes 300 órás képzésen. de ő pl ötvenegynéhány éves és már bizti nem munkát akar váltani és ezért csinálja... mondta is hogy a gyereki miatt mert ők tudnak...és neki ez ciki.
Persze, aláhúzom kell a nyelv és kész nincs mese... most is nézegettem állásokat lenne, de angol középfok kell. sajnos.... ez van.
Most nem a felfogásról volt szó.
A "felfogás" nem egyenlő a képességgel. Nyilván tudjuk (én is, meg a kérdező is), hogy a nyelvtanulás és nyelvtudás fontos.
De ha másból kap felmentést az ember, akkor miért ne legyen gond a nyelvek terén?
És ne feledjük azt, hogy önbizalom, meg társai... Lehet, nem egy embernek azzal van baja...De ha nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!