Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan érhetem el a céljaim?...

Oldkacsakodaa kérdése:

Hogyan érhetem el a céljaim? Márpedig az én célom az, hogy gazdag legyek, de mellette boldog is.

Figyelt kérdés
Igen én is gazdag szeretnék lenni mint minden normális felfogású ember. Az a jó hírem én nem csak szeretnék hanem leszek is, kerüljön bármibe. Viszont attól, hogy határozott vagyok nem érek el semmit, ez csak egy plusz dolog. Ezért szeretném megkérdezni a véleményeteket. 16 éves fiú vagyok érett felfogással, de olykor - olykor komolytalan a barátaim körében. Nagy céljaim vannak az élettel kapcsolatosan, szeretném eltartani a családomat és szeretném ha nem köpködnének utánam az emberek. Gondoltam a köpködés alatt arra, hogy ha illegál dolgokkal érem el, ha nem az emberek véleménye az legyen rólam, hogy szeretnek és nem egy barom vagyok akit csak a pénz érdekel. Nem tettem még érte semmit, nem tanulok, bukásra állok, nem beszélek egy nyelvet sem, nem sportolok, viszont mind ezek mellett rohadt foglalkozok a külsőmmel. Sokat nőzök, de ezek mind csak látszólagos dolgok, amikkel lo(csillag)aszt sem érek. Mostanra eljutottam odáig, hogy egy új év, új kezdet. És kíváncsi vagyok, ha komolyan odateszem magam például másfél 2 év alatt elvégezhető -e egy középfokú angol nyelvizsga, de engem jobban húz a siker felé a könnyebb út. Értek itt ezalatt, hogy azon kívül, hogy az intelligenciámat növelem különféle nyelvekkel, szeretném ha olyanból tudnék megélni amit szívesen csinálok. Természetesen erre még nem tudok választ adni. Tanácsokat szeretnék kérni, hogy mikkel tudom elérni a céljaim? Hogy megtudjak élni, hogy ne kelljen nézni az árat ha a feleségemmel bemegyünk egy üzletbe, hogy tényleg az életem a legfényesebben működjön és ,hogy a legkisebb bakikból is feltudjak állni, ehhez kérem a segítségeteket! Akik poénkodással akarják tölteni az életüket, azoknak üzenem ne itt rontsák az idejüket, ha nem legyenek tökösek és ők is tegyenek valamit a céljuk elérésében, ha meg nincs céljuk akkor itt az idő megkeresni!

2017. jan. 3. 17:42
 1/6 Kívül Tágasabb ***** válasza:
70%

"Gazdagnak születni kell."

Sokan fölteszik a kérdést, és ha valaki olyan választ mond, hogy úgy sem leszel, akkor azt lealázzák, de ha valóban lehetne könnyen gazdag bárki, miért írna ki kérdést? Miért csak kérdések vannak ebben a témában?

Egyébként: Lottó. Vagy mutyi az állami szervekkel. Esetleg külföld. Vállalkozás? Ugyan már. A multik kiszorítanak minden kisvállalatot. Kivéve, ha van úgy 50-100 millió tőkéd.

Vagy árúba bocsájtod a tested. Vagy profi sportos leszel.

Tőke nélkül lehetetlen olyan vállalkozást indítani magyarországon, amiből gazdag leszel. Alkalmazotti bérből pedig nem leszel gazdag..

2017. jan. 3. 17:56
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem tanulj nyelvet, ha semmilyen tantárgy nem érdekel kezdj el vendéglátásban dolgozni. Tanulj szakácsnak. Az egy vándor szakma rengeteg kapcsolatot teremtesz. A csapat sokszor laza. Menj külföldre és ott is a magyar bér sokszorosáért tanulj. Ha hazajössz a szakma súlyos hiány az országunkban.
2017. jan. 3. 17:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Koszonom mind a kettotoknek h megvalaszoltatok, igazabol nem szeretnek kulfoldre menni, nagyon idehúz a szivem, csak megelhetesileg nem eleg biztos pont magyarorszag.. es egyebkent masfel ev alatt egy kozepfoku nyelvizsgat osszelehet hozni?
2017. jan. 3. 22:47
 4/6 anonim ***** válasza:
81%

Össze lehet, én is így csinâltam. 3mas voltam 9.-ben, s utána egy esemény miatt óriâsi motivâciót kaptam a nyelvtanuláshoz. Angol középfok meg is lett, aztán rá fél év múlva az előrehozott érettségi is.

Szvsz, újévi fogadalom lehet rövid fellângolás is. Amikor én tanultam nyelvet, ezerrel nyomtam, szinte minden nap (de nyilván nem a többi rovásâra). Másfél év nagyon gyorsan el fog repülni, ha megtetszik. Egyébként csak kínszenvedés lesz.

2017. jan. 3. 23:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, összehozható 2 év alatt egy középfok, ha intenzíven tanulsz. De ettől hogyan lennél gazdag? Nekem 2 felsőfokom van, alkalmazott vagyok és nagyon-nagyon messze vagyok a gazdagtól.
2017. jan. 4. 07:09
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos van egy rossz hírem. Gazdag = valamiben jobb az átlagnál.

Három dologból lett gazdag minden ember:

1, Intelligencia. Ehhez tanulni kell és az eszeddel pénzt keresni. Ide tartozik a kapcsolati háló is, mert huszonéves korod felett a jófejségért nem fognak veled szóba állni a nehézsúlyú arcok, akik zsíros álláshoz juttatnak, oda többre lesz szükség.

2, Fizikai erő, agresszió.

Ha erősebb vagy másoknál, akkor felverekedheted, balhézhatod magad. Ez egy veszélyes út, de gyors.

3, A teste (kurv*lkodás)

Ehhez nincs mit hozzáfűzni, férfiként nem lesz nagy sikered.

4, A szüleid.

Ha a szüleid a fenti 3 kategória valamelyikében átlagon felül teljesítettek, akkor kvázi megkeresték neked a pénzt és élősködhetsz rajtuk.

Választhatsz. Ha megnézel bármilyen gazdag fiatalt, akkor ezek közül az egyik kategóriába tartozik.

2017. jan. 4. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!