Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hányszor annyi közgazdászt...

Hányszor annyi közgazdászt képeznek Budapesten mint Szegeden?

Figyelt kérdés

2017. jan. 3. 13:25
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Egy szorzó érdekel? Legalább 10x mivel a BCE GTK önmagában háromszor akkora mint Szegeden a gazdász kar, és még hozzá jön a a BCE-KTK, a BME-GTK, a BGF különböző karjai, IBS és egyéb nem túl neves üzleti képzések.
2017. jan. 3. 13:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, egy szorzó. Amikor azt mondják, hogy mennyivel több lehetőség van Pesten, elfelejtik írni, hogy mennyivel több közgazdászt képeznek helyben.
2017. jan. 3. 13:32
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Nem felejtik el. Nem tudom közgazdaszoknál mi a helyzet, de informatikusoknál például lehet, hogy felét Budapesten képzik, de a munkahelyek 95%-a Budapesten van. Hasonló arányok lehetnek közgazdászoknál is. Na meg az, hogy valaki Budapesten végez, nem biztos, hogy ott is szeretne elhelyezkedni. Persze jó eséllyel mindegy hol akar, csak ott fog tudni.
2017. jan. 3. 13:49
 4/8 A kérdező kommentje:
#3: Ó tényleg? Debrecenben rettentő könnyen elhelyezkednek az informatikusok.
2017. jan. 3. 13:52
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

4:

Budapesten kívül 3 város van, ahol még van esélye elhelyezkedni az informatikusoknak:

Szeged, Miskolc, Debrecen

Máshol esélytelen vagy csak csókosan állami szféraba minimálbérért.

De az említett 3 városban is sokkal kevesebbért, sokkal nehezebben és sokkal kevesebb lehetőség közül válogatva, mint Budapesten.

Közgazdászoknak nem tudom, bár nekem van gazdasági diplomám is, de sosem dolgoztam gazdasági területen, viszont a volt évfolyamtársak majdnem mindenki Budapesten dolgozik vagy külföldön, alig pár ember abban a városban, ahol a diplomát szereztük.

2017. jan. 3. 14:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan mi érdekel? Vagy csak a kisebbségi komplexusodat éled ki?
2017. jan. 3. 23:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Konkretan az amit kerdeztem.
2017. jan. 4. 08:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Nézd meg a felvin, hogy Szegeden mennyit vesznek fel, és nézd össze azzal mennyit Pesten. Megkapod a választ a kérdésedre. :)
2017. jan. 5. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!