Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy kozjegyzo...

Mennyit keres egy kozjegyzo naggyabol? Lehetek Romaniaban magyar kozjegyzo?

Figyelt kérdés
2017. jan. 2. 13:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Az ékezethibákat nem számítva csak 6 hiba volt az utolsó írásodban, és a többi is hemzseg a hibáktól.

Nem hogy közjegyzőnek, de még kisinasnak sem mehetnél el így sehova, ahol papírt ÉS tollat is használnak egyszerre.

Amúgy nem kell venni magyar billentyűzetet ahhoz, hogy magyarul írhass.

2017. jan. 6. 13:10
 12/16 A kérdező kommentje:
Dehogynem! Nekem a laptopom nem engedi, h irhassak magyarul! Ugy,hogy nyugodtan befoghatnad, mert semmit sem tudsz!
2017. jan. 6. 13:26
 13/16 anonim ***** válasza:

"a laptopom nem engedi"

Ja, persze.

Nekem meg tollas a hátam.

Állítsd be a magyar nyelvet (is), és rögtön írhatsz.

A másik dolog, hogy nagyon bicskanyitogató a modorod. Tuti biztos, hogy ezt sem nézi el neked SEM a munkáltatód, SEM az ügyfeleid.

Mi itt csak szólunk... ha ezt magadtól nem tudnád.

2017. jan. 6. 13:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Magyarországon egy közjegyző k... va sokat keres általában úgy, hogy amit a fogalmazói leírnak, ő hadarva felolvassa. Közéjük bekerülni kihalásos alapon lehet leginkább, de ez is fajtaspecifikus. Inkább legyél Romániában! Én minden szem- és fülsértő magyarság hallatán, olvastán berzenkedem, mert manapság a jó helyesírás már nem követelmény és nem érték, most meg lám: jól megkaptad. Teljesen igazuk van, az elfogadható helyesírás intelligencia kérdése.
2017. jan. 6. 16:04
 15/16 A kérdező kommentje:

utolso elotti: nem is tudtam, hogy tyuk vagy! Bar az intelligencia szintedbol itelve, rajohettem volna :)

Nos, teljesen mas az Erdelyi magyar nyelv es a Magyarorszgi magyar nyelv, ezt nyugodtan tudhattad volna... Ennyi altalanos muveltsege meg a tyuknak is van :) Es igen, nincs ilyen funkcio a laptopomon, amiota frissitettem a Windows-ot. Nem fogom kidobni a laptopot csak mert neked felall, es nem szeretned magad megeroltetni kisse :) PUSZIIII

2017. jan. 6. 16:48
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező,

a hozzászólók itt - velem egyetemben - azon ironizálnak valójában, hogy úgy akarod megúszni a román nyelvismeretet, hogy a magyart sem használod/írod helyesen. (és közben hülyeségeket kérdezel / állítasz).

A magyar billentyűzetet a Control Panelből be tudod állítani, ugyanúgy, ahogy a finnt, az észtet, az oroszt, a kínait vagy épp a jiddist. Ehhez nem kell magyar ékezetes billenyűzeted, sem speciális Windowsod legyen.

Az pedig, hogy az erdélyi magyar nyelv különbözik a magyarországitól, csak nagyon kis részben igaz: létezik ugyan egy erdélyi regionális köznyelv, de ez nincs külön sztenderdizálva a magyar irodalmitól, és csak lexikálisan különbözik (pl. ha Erdélyben azt mondod, "tészta", akkor ez alatt süteményt értenek mindenhol, a tésztát viszont laskának nevezik).

De ezek csak szókészletbeli különbségek. Az erdélyi regionális köznyelvet ugyanúgy ékezetekkel írják, mint a sztenderd magyart.

2017. jan. 7. 02:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!