Van (nak) itt olyan (ok) aki részt vett már közmunkaprogramban valaha az életben?
Amúgy biztos hogy közmunkás akarsz lenni?
A nettó minimálbér 85000 lesz/van 2017ben A közmunkás fizu meg nettó kb 53500 lesz. 30000ft meg már igen sok.
Köszi 2-es, ez az ami engem igazándiból nagyon érdekelt. Eddig kétszer szerettem volna közmunkára jelentkezni a munkaügyiben és valami nem stimmelt szerintem. Közvetítőlapot pl. soha nem adtak, egyszer pedig az ügyintéző állította nem ők foglalkoznak a közfoglalkoztatással és "kiakart" küldeni a munkaügyiből, egy a város más pontján található irodaépületbe.
# 3 köszönöm neked is, hogy írtál. Nem tudok mit tenni, meg muszáj lépnem a közmunkát, mivel lehetőség semmi. Talán csak annyi, hogy elmehetnék vágóhídi szalag, segédmunkásnak.
3/4.nek, a közmunkabért szándékosan nem fogja, nem is akarja a min,bér szintjéhez emelni a mindenható kormány, ezt Lázár et, Varga et. és az Ngm.államtitkára is elismerte már, a médiában..szólva.
Arról volt szó, hogy mivel több ezer szakmunkás+segédmunkások betanított munkások ezrei hiányoznak az elsődleges munkaerőpiacról, oda szeretnék átcsoportosítani, /irányítani/,a szerencsétlen embereket,
Le is építik a közmunkaprogramokat, már erről is volt hír, bejelentés, a Blikkben, 1hete kb.miszerint megfelezik a közmunkások létszámát, nem ohajt a kormány 280mlrd.ft.ot költeni, éves szinten..
Mindenki mehet, amerre lát, az f.h.t.-kivezetik 2017-ben, álláskeresi pedig csak 2-3hónapig járhat, maximum,
Költözni nem tudunk, a munkahelyek pedig nem jönnek ide békés me.be, Győrből, Bp.ről, Jászberényből,
Az albérletek persze ott megfizethetetlenek, csak a 3műszak, és a napi 12óra munka a biztos, a fizetés meg kevés,..
Ez. Mo... Szégyen, gyalázat..
Sándor
Sajna tudom, ráadásul voltam közmunkás. Közel lakom Jászberényhez. Tényleg sok munka van a környéken, viszont a nagyja tényleg csak operátori állás :/ Bár még mindig jobb mint a semmi az is igaz.
3as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!